مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس، به جماران گفت: یک تعداد از این برادران پشت تریبون ها می گفتند برجام نیم ساعته تصویب شد، برجام خیانت است و اصلا مطالعه نکرده اند؛ ولی الآن می گویند ما فقط برجام را می خواهیم و چیز دیگری نمی خواهیم. اگر راست می گویند آتش بزنند و سفره مردم را رنگین کنند. البته نباید این کار را بکنند برای اینکه مردم با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد. زندگی و معیشت مردم روز به روز دارد بدتر می شود و این به خاطر نگاه و رفتار ما و اختلاف بین گفتار و عملکرد ما است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از پایگاه خبری جماران: نایب رئیس مجلس دهم با تأکید بر اینکه عملکرد مسئولین غیر از حرف های آنها است، تصریح کرد: من تصور می کنم اینها دارند تفاهم می کنند که برگردند سر حرف هایی که قبلا زده شده بود و کار درستی هم دارند می کنند. ولی همان حرف را یک جوری می گویند و پشت یک کار دیگر می کنند. بهتر است بین آنچه به مردم می گویند و عمل می کنند صادق باشند.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با مسعود پزشکیان را در ادامه می خوانید:
امام خمینی(س) همواره تأکید داشتند که این انقلاب متعلق به مردم است اما سؤال اینجا است که ایشان از چه طریقی توانست مردم را به پشتیبانی از انقلاب اسلامی بیاورد؟
آنچه که من در رابطه با حضرت امام فهمیده ام، رفتار و عملکردش بود. در حقیقت «مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فلیَبدأ بتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ». خودش، رفتار، گفتار و زندگی اش را کاملا عامل کرده بود به حرف هایی که می زد و بیشتر حرف ها را با عملکردش نشان می داد تا با اینکه بخواهد تنها موعظه کند و حرف بزند.
در نتیجه وقتی کلامی از زبان ایشان بیرون می آمد، آدم احساس می کرد که فرقی بین باور، اعتقاد، رفتار و زندگی خودش با گفتارش نمی بیند و وقتی مردم این صداقت و سادگی را از ایشان می دیدند، با تمام وجود باور می کردند و در قبال رهنمودهای ایشان حرکت می نمودند. به نظر من این بزرگترین چیزی بود که همه را جذب عملکرد خودش کرده بود.
امروز مسئولین کشور ما چه طور می توانند مردم را به پشتیبانی از انقلاب بیاورند؟
عمل خودشان را درست کنند. ما باید خودمان را درست کنیم. الآن دیگر نمی شود به مردم حرف زد و باید آنچه که می گوییم را در عمل نشان بدهیم؛ و ما در عمل نشان نمی دهیم و فقط حرف می زنیم. در نتیجه اگر بخواهیم انقلاب حفظ شود و ارزش های اعتقادی بماند، هرکس خواست چیزی به مردم بگوید اول از خودش شروع کند و با رفتار بگوید تا با کلام. یعنی اگر ما با رفتارمان بتوانیم به مردم پیام برسانیم، مردم از ما قبول خواهند کرد. ما در رفتارمان غیر از کلاممان داریم حرف می زنیم. در نتیجه وقتی مردم رفتار ما را می بینند، حرف های خوب ما را قبول نمی کنند. چون عملکرد ما غیر از حرف های ما است.
معیشت مردم روز به روز دارد بدتر می شود
من بارها در مجلس هم به این آقایان گفته ام. یک تعداد از این برادران پشت تریبون ها می گفتند برجام نیم ساعته تصویب شد، برجام خیانت است و اصلا مطالعه نکرده اند؛ ولی الآن می گویند ما فقط برجام را می خواهیم و چیز دیگری نمی خواهیم. اگر راست می گویند آتش بزنند و سفره مردم را رنگین کنند. البته نباید این کار را بکنند برای اینکه مردم با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد. زندگی و معیشت مردم روز به روز دارد بدتر می شود و این به خاطر نگاه و رفتار ما و اختلاف بین گفتار و عملکرد ما است.
ما مجبوریم با دنیا صحبت و اختلافاتمان را حل کنیم
من تصور می کنم اینها دارند تفاهم می کنند که برگردند سر حرف هایی که قبلا زده شده بود و کار درستی هم دارند می کنند. ولی همان حرف را یک جوری می گویند و پشت یک کار دیگر می کنند. بهتر است بین آنچه به مردم می گویند و عمل می کنند صادق باشند. ما مجبوریم با دنیا صحبت و اختلافاتمان را حل کنیم؛ با حفظ عزت، حکمت و مصلحتی که باید باشد.
نماینده مردم تبریز در مجلس در توضیح سوال خود از وزیر بهداشت از به کارگیری نیروهای انسانی برای مدیریت دانشگاه های علوم پزشکی انتقاد کرد و گفت: کسانی که در بیمارستان یا کلینیکهای خصوصی هستند، نمیتوانند سکاندار خدمات به محرومین باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مسعود پزشکیان در جلسه علنی (سهشنبه 21 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از وزیر بهداشت در خصوص عدم پایبندی به قانون برنامه و تعهد حین اخذ رای در بکارگیری نیروهای انسانی برای مدیریت دانشگاههای منتخب گفت: پیش از جلسه رأی اعتماد وزرای دولت گفتم کسانی که در بیمارستان یا کلینیکهای خصوصی هستند نمیتوانند سکاندار اداره یا سازمانی باشند که خدمت به محرومین جزو اولویتهای آنها است. رهبر معظم انقلاب نیز در فرمایشات خود گفتند باید ساختاری درست کنیم که افراد در آن جز دغدغه درد و بیماری بیماران، دغدغه دیگری نداشته باشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: افرادی که در کلینیکهای بیمارستانهای خصوصی چند صد میلیارد درآمد دارند و مبالغی خارج از تعرفه از بیماران دریافت میکنند نمیتوانند دانشگاههای علوم پزشکی را اداره کنند و به پزشکان توصیه کنند که نباید در بیرون کار کنند. ما باید اول خودمان را اصلاح کنیم و در عمل نشان دهیم تا بتوانیم دیگران را در همین زمینه اقناع کنیم.
پزشکیان در ادامه اظهار داشت: اینکه مدام حرف از انقلاب و شهدا بزنیم و سپس به افراد غنی خدمات ارائه دهیم، درست نیست البته نمیگویم که به این افراد که جزء سرمایههای کشور هستند نباید خدمات ارائه داد اما قصد و هدف حاکمیت ارائه خدمات به محرومین است و انقلابی که ما برای آن خون دادیم چنین تأکید دارد بنابراین استفاده از افرادی که در بالا نام برده شد در سیستم نمیتواند موجب گرهگشایی محرومین شود.
عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با اشاره به اینکه گفته شده افراد با این ویژگیها وجود ندارند، گفت: آدمهای خوب و با همین خصوصیات بسیار فراوان است، متأسفانه مشکل این است که وقتی منافع خودمان در خطر است میخواهیم از افرادی استفاده کنیم که منافع ما را به خطر نیندازند.
وی افزود: وزارت بهداشت باید از افرادی که میتوانند تمام وقت در سیستم فعالیت کنند، استفاده کند چرا که افرادی که خارج از تعرفه از مردم پول میگیرند نمیتوانند داخل سیستم به آنها خدمات ارائه دهند.
دولت اسلامی و انقلابی باید سر همان سفرهای بنشیند که برای مردم پهن کرده است
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: اگر آمار فعالیت این افراد در زمان مدیریت بخشهای خصوصی را با تعهداتی که در بخشهای دولتی داشتند مقایسه کنیم مشخص میشود که چه عملکردی داشته و عملکرد آنها قابل قیاس نیست. افرادی که در بخشهای خصوصی میتوانند برای یک عمل جراحی 20 تا 30 میلیون دریافت کنند، نمیتوانند در محدوده مالی مشخصی این کارها را انجام دهند؛ این افراد نمی توانند از محرومین دفاع کنند.
وی یادآور شد: متأسفانه متخصصینی که در مناطق محروم و روستایی فعالیت میکنند 8 تا 10 میلیون تومان درآمد دارند اما برخی از پزشکان برای یک عمل در شهرها 30 تا 50 میلیون تومان دریافت میکنند. این افراد را چگونه میتوان در سیستم دولتی به صورت شبانهروز فعالیت کنند و به مردم خدمات ارائه کنند؛ باور چنین چیزی قابل پذیرش نیست.
پزشکیان با اشاره به دستور حضرت علی (ع) به مالک گفت: حضرت علی (ع) به مالک گفت «خدا و مردم را یک طرف و خودت و قومت را طرف دیگر قرار بده و بین آنها انصاف کن، اگر غیر از این کار را انجام دهی ظلم کردی و خدا و بندگان خدا با تو دشمن خواهند شد.» ظلم است که حکومت و حاکمیت دو سفره پهن کرده است؛ یکی برای خود و یکی برای مردم. اگر دولت اسلامی و انقلابی است باید سر همان سفرهای بنشیند که برای مردم پهن کرده است. نمیشود با بیمههای تکمیلی و پزشکان آنچنانی قرارداد بسته شود و خدمات دریافت کنند اما وقتی به مردم میرسد بگویند پول نداریم.
عضو فراکسیون مستقلین ولایی تصریح کرد: اگر مسلمان و معتقدیم و حضرت علی (ع) امام ما است، دولت، قوه قضائیه و مجلس از همان سفرههایی که برای مردم پهن کردیم خدمات دریافت کنند نه آن که مجلس یا قوه قضائیه و دولت با بیمارستانهای خصوصی و افرادی که چندین برابر از مردم پول میگیرند قرارداد بندند بعد از مردم بخواهیم از پزشکان دولتی خدمات دریافت کنند یا از پزشکانی که در دولت کار میکنند 30 درصد حقوقشان را به عنوان مالیات دریافت کنیم و بگوییم که این پزشکان حق ندارند حقوق نجومی دریافت کنند اما خودمان در سفره نجومی بگیران مینشینیم و خدمات دریافت میکنیم؛ این انصاف نیست.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است برای اینکه بتوانیم به محرومین خدمات بیشتر ارائه کنیم باید تعداد پزشکان این منطقه را افزایش دهیم. این اقدام نیاز به انجام مقدماتی است، زمانی که وزیر بهداشت و درمان بودیم برای پزشکان مناطق محروم و روستایی 6 میلیون حقوق در نظر گرفتم در صورتی که من وزیر در آن زمان دو میلیون تومان حقوق میگرفتم. متأسفانه بعد از 15 سال پزشکان مناطق محروم و روستایی هنوز 6 میلیون تومان حقوق میگیرند و من بالای 30 میلیون تومان دریافت میکنم.
وی ادامه داد: هیچ پزشکی با این میزان حقوق در مناطق محروم و روستاها خدمت رسانی نمیکند، متأسفانه برای اینکه فرزند عدهای پزشک شوند قانون مینویسیم اما این راهکار درستی نیست، ما اگر پزشکان را تأمین کنیم حتماً در مناطق محروم حاضر و خدمت رسانی میکنند. ما از شهید سلیمانی حرف میزنیم اما همانند وی عمل نمیکنیم، شهید سلیمانی تا آخر به تعهدات خود پایبند بود اما ما وقتی در دانشگاه استاد شدیم و فهمیدیم که میتوانیم درآمد کسب کنیم، از امکانات حسن استفاده یا سوء استفاده کردیم و کلینیکهای تخصصی خصوصی راهاندازی کردیم.
پزشکیان گفت: اگر ما به فکر خون شهدا و محرومین هستیم چرا تا پایان سر این عهد و پیمان خود باقی نماندیم و چرا شبانه روز برای محرومین کار نمی کنیم. متأسفانه با قوانین مجلس، پزشکان را ترغیب میکنیم که بیرون از سیستم دولتی کار کنند، وزارت بهداشت بداند کسانی که در بیرون از سیستم دولتی فعالیت میکنند یا در بخشهای خصوصی سهام دارند نمیتوانند در دانشگاه علوم پزشکی رسم انسانیت و حمایت و ارائه خدمات به فقرا و محرومین را آموزش دهند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه مدیران باید به صورت تمام وقت در سیستم دولتی و دانشگاهها یا بخش خصوصی فعالیت کنند، گفت: زمانی که من وزیر بودم اجازه فعالیت بیرون از سیستم دولتی را به مدیران دانشگاهها ندادم اما از طرف دیگر مدیران و اعضای هیأت علمی را تأمین کردم.
عضو فراکسیون مستقلین ولایی در ادامه افزود: من در انتخابات ریاست جمهوری به آقای رئیسی رأی ندادم اما با تمام وجود میخواهم که آقای رئیسی موفق شود و بتواند پاسخ مشکلات مردم را با عدالت دهد. متأسفانه در دانشگاه دندانپزشکی دانشگاه تهران بالاجبار گفتند که 12 نفر از اعضای هیأت علمی باید بازنشسته شوند چرا با نگاه سیاسی درباره همه چیز تصمیمگیری میشود. ارائه خدمت به مردم چپ و راست نمیشناسد. هر کس که شعار میدهد باید در میدان عمل هم به مردم خدمت کند.
وی در ادامه تأکید کرد: وزیر بهداشت باید در تصمیمهای خود تجدیدنظر کند و به تسویه حسابهای سیاسی خود در دانشگاه پایان دهد. ما باید کاری کنیم که مردمی راضی از بیمارستانهای دولتی بیرون بیایند. در این صورت انقلاب و کشور حفظ میشود اما اگر مردم از کشور و مدیریت آن ناراضی باشند، زدن هر حرف و شعاری بیفایده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه آقای عیناللهی نباید اقداماتی که انجام داده را توجیه کند، افزود: ما در مجلس و قانونگذاری نیز باید به این موضوع توجه داشته باشیم. قصد استیضاح یا دادن کارت زرد به وزیر را ندارم لذا از آقای عیناللهی میخواهم که نسبت به اصلاح وضعیت اقدام کند چرا که آینده بهداشت و درمان با این وضعیت نگران کننده است. ما در زمان وزارت هیچ مدیر و نیروی انسانی که بیرون کار کند را استخدام نکردیم اما الان افرادی وارد سیستم شدند که بیرون و در بخشهای خصوصی کار میکنند لذا اگر این وضعیت تکرار شود مجبور به پیگیری خواهیم شد.
پزشکیان درمورد کتاب «انقلابهای ۱۹۸۹» که تصویر آن روی میزکارش در مجلس منتشر شد میگوید «برای آنها که بخواهند درس بگیرند در تاریخ درسهای بسیاری هست. در سرنوشت دیکتاتورها، تمامیتخواهان و آدمهایی که غیر خودشان هیچکسی را قبول ندارند؛ و در سرنوشت انسانهایی که فکر میکنند عقل مطلقاند و بقیه هیچ، درسهای بسیاری وجود دارد.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از انصاف نیوز، پزشکیان همچنین به انصاف نیوز میگوید: علت سقوط کشورهایی مثل آلمان شرقی، مجارستان، چکسلواکی، رومانی و بلغارستان و… همهاش برای کسانی که میخواهند حکومت کنند، آنها که میخواهند تصمیم بگیرند و سیاستگذاری کنند، درس است؛ یعنی اگر ما بتوانیم تاریخ را درنظر داشته باشیم، میتوانیم تصمیمات درست بگیریم.
چندی پیش انتشار تصویری از میز مسعود پزشکیان -نمایندهی مردم تبریز در مجلس- حواشی در پی داشت. روی میز او کتاب «انقلابهای ۱۹۸۹» به چشم میخورد که به بازخوانی فروپاشی شوروی پرداخته است.
انصاف نیوز از او در مورد این کتاب و چرایی انتخابش پرسیده است که در ادامه میخوانید:
تصویری از میز شما منتشر شد که روی میزتان کیف پول و کتاب و… بود؛ این عکس حواشی داشت.
اولا آن کارتی که آن جلو است، کارت رای است؛ آن آدم و کسانی که ادعای مسلمانی هم دارند، متوجه نیستند کارتی که آنجاست برای دوربین نیست؛ من چون با انگشت رای نمیدهم و با کارت رای میدهم، آن کارت مربوط به شرکت در رایگیریهاست.
در همان عکس کتاب انقلابهای ۱۹۸۹ روی میزتان است؛ کمی از این کتاب بگویید.
در قرآن آمده است «قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ»؛ در گذشته اتفاقاتی افتاده است، بروید و در زمین بگردید و عاقبت تکذیب کنندگان و ظلم کنندگان را ببینید که چه بلایی برسرشان آمد.
علت سقوط کشورهایی مثل آلمان شرقی، مجارستان، چکسلواکی، رومانی و بلغارستان و… همهاش برای کسانی که میخواهند حکومت کنند، آنها که میخواهند تصمیم بگیرند و سیاستگذاری کنند، درس است؛ یعنی اگر ما بتوانیم تاریخ را درنظر داشته باشیم، میتوانیم تصمیمات درست بگیریم.
در زمانهای اضافی در مجلس که عدهای بحث میکنند و عدهای حرف میزنند و لزومی به مشارکت در آنها و گوش دادن به آنها نیست، مینشینم و همین روند تاریخی را مطالعه و بررسی میکنم. بجای اینکه این را نکتهای مثبت بدانند، آقایان انتقاد کردهاند که چه و چه… به هرحال «عقل باید / بیکلاهی عار نیست».
مخاطبان از دو جهت تعجب کردهاند؛ یکی اینکه سوال میکنند که «مگر نمایندگان هم کتاب میخوانند»؟
من نه تنها آن کتاب را خواندهام بلکه خیلی از کتابهای دیگری که مربوط به تاریخ و گذشته است را هم مطالعه کردهام. از جمله «چرا ملتها شکست میخورند»، «جاده باریک آزادی»، قرآن و نهجالبلاغه هم که مدام مقابلم است و مطالعه میکنم؛ کتابهای شهید مطهری و شهید بهشتی را میخوانم. یعنی کار و زندگی ما کتاب خواندن است. اگر تصمیمی میگیریم دلمان میخواهد آگاهانه باشد؛ هم بر مبنای فرهنگ و اعتقاد خودمان باشد و هم با شناخت تاریخ و دنیای اطرافمان.
چنین نیست که ما یک چیزی بخوانیم و چیزهای دیگر را نخوانیم که هرچه آقایان فرمودند بلند شویم و بنشینیم.
نکتهی دومی که برخی از مخاطبان آن عکس طرح کردند این است که چرا آن کتابی که درمورد فروپاشی شوروی است انتخاب شده است؟
کتابی بود که تاریخ شکستهای اتحادیههایی که در منطقه حکومت میکردند را بررسی کرده بود؛ این شکستها عمدتا بخاطر رفتارهای غلط و تمامیتخواهانهای بود که آن احزاب داشتند.حزب کمونیسم در خود لهستان در رایگیری رای نیاورد؛ یعنی همان کارگران به این آدمها رای ندادند. بصورت خیلی غیرقابل باوری در رایگیری که اینها اجازه شکلگیری میدهند، حزب کمونیست ۴ یا ۵ درصد رای میآورد. حتی خودیهایشان به خودشان رای نمیدهند. این درسی است که باید گرفت.
برای آنها که بخواهند درس بگیرند در تاریخ درسهای بسیاری هست. در سرنوشت دیکتاتورها، تمامیتخواهان و آدمهایی که غیر خودشان هیچکسی را قبول ندارند؛ و در سرنوشت انسانهایی که فکر میکنند عقل مطلقاند و بقیه هیچ، درسهای بسیاری وجود دارد.
اشاره کردید به کتاب راه باریک آزادی. چه برداشتی از این کتاب داشتید؟
راه باریک آزادی کتابی مفصل و درواقع ادامهی کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» است. بحث روی جامعه و حاکمیتهاست؛ جوامعی که حکومتهایشان دیکتاتوری است و جوامعی که حکومتی ندارد؛ در دیکتاتوری کشت و کشتار است و در جوامع بیمرز و رها هم کشت و کشتار و عدم هماهنگی است. البته استثنائاتی را هم مثال میزند از حکوکتهایی با رهبرانی سالم. اما در کلان، بحث این است که حاکمیتها و قدرتها گرایش به دیکتاتوری دارند. جوامع هم گرایش به هرج و مرج دارند؛ میگوید مرز بین جامعه با حاکمان و حاکمان با جامعه مرز بسیار باریکی است؛ اگر این مرز را نتوان نگاه داشت بالاخره باعث میشود که حاکمیت شروع کند به دیکتاتوری کردن و تمامیتخواهی و اولیگارشی؛ ولی اگر از آنطرف حکومت ضعیف شود، جامعه از هرجا سر بلند میکند و باعث هرج و مرج و کشت و کشتار و… میشود. بین اینکه نگذاریم در جوامع هر قوم و قبیله و مجموعهای شروع کند به راه بستن و زدن و کشتن و سهمخواهی و از آنطرف هم دولت زیادتر از حد خود حرکت نکند، تعادل بین این دو است که میتواند یک جامعه را در مسیر آزادی حرکت دهد. خلاصهاش این است؛ کشورهای مختلفی را مثال میآورد و نمونهها را میگوید.
به کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» هم اشاره کردید؛ نسبت ما با تجربیاتی که در این کتاب تصویر میشود چیست؟ آیا نسبتی بین امروز ما و مواردی که در این کتاب است میبینید؟
بالاخره ما اشتباهات یا اتفاقاتی در کشورمان داریم که شبیه به آنهاست و اگر متوجه و آگاه نباشیم و اگر خود مقام معظم رهبری جلوی این اشتباهات را نگیرند و از طرف دیگر هم جامعه را رها کنند، مشکل پیدا میکنیم. یعنی حاکمیتهایی که تنها یک گروه در آنها حکومت میکند، براساس تجربه و سرنوشتی که این کشورها داشتهاند، عاقبت خوبی ندارند؛ آنها که تصور میکنند که عقل کل هستند و بقیه هیچ، نتیجهی درستی نگرفتهاند؛ در دنیا و در تاریخ، علاوه بر نمونهی شوروی، در «چرا ملتها شکست میخورند» به نمونههای کل دنیا پرداخته شده است.
بحث این است که ملتها اگر بخواهند باشند، از یک طرف باید جوامع پیشرفت کنند و از طرف دیگر حاکمیتها باید به مهار کشیده شوند تا از چارچوبهای قانونی فراتر نروند.
فکر میکنید مسئولین ما چقدر کتاب میخوانند؟ یا چقدر کتابهای خوب و بجایی میخوانند که به درد مدیریت کشور بخورد؟
من تصور میکنم اگر این عزیزان ما -که پیشگامان اعتقادیاند و از اصول و اعتقاد دفاع میکنند و خیلیهایشان باور هم دارند- اگر فقط نامهی امام به مالک اشتر را در مورد حکومتداری بخوانند و آن را بفهمند؛ چون خواندن که کاری ندارد، بین خواندن و فهمیدن و توانستن و اجرا کردن فاصله است. من باورم این است که اگر مسئولین نامهی امام به مالک اشتر را بخوانند و مو به مو به آن عمل کنند، مملکت ما گلستان میشود.
فقط مشکل این است که بخوانند و بفهمند و بتوانند و باور داشته باشند که میتوانند اجرا کنند. چون صرف خواندن دردی را دوا نمیکند. فهمیدن هم بخشی از این فرایند است و کافی نیست و بعد از آن باید توان اجرا و انگیزه و باورش را داشته باشیم. اعتقادم این است که اگر بتوانند چنین کاری کنند این بلاهایی که الان سر مردم میآید خیلیهایشان برطرف خواهد شد.
به نامهی امام به مالک اشاره کردید؛ اما در حوزهی مدیریتی چه کتابهای دیگری را توصیه میکنید به مسئولان؟
کتابهای مدیریتی که فراوان وجود دارد؛ در هر رشتهای رفرنسهای فراوانی هست. من به نامهی امام اشاره کردم به این خاطر که آنچه در آنجا وجود دارد با ساختارهای حکومتی و چارچوبهایی که در دنیا وجود دارد همخوانی دارد.
وقتی رئیس دانشگاه بودم درحال ساخت مرکزی بودیم به نام مرکز مدیریت منطقهای. بنا بود از سراسر دنیا مدیران را دعوت کنیم، و بعد هرکسی میخواست پستی را بگیرد، اول باید این دوره را میدید و بعد در آن پست حاضر میشد. یک آدم صفر کیلومتر را که نمیگذارند مدیر مالی یا مدیر کل و…
ما خیلی وقتها تصور میکنیم اگر فلان آدم را برداریم و آن یکی را بگذاریم مملکت درست میشود؛ مملکت با تعویض آدمها درست نمیشود. مملکت با آموزش و نظارت و دوباره آموزش در چارچوب اینها درست میشود. هرکسی را رها کنید ممکن است تخلف کند، هرکسی را رها کنید حتما اشکال و عیبی دارد و ناظر باید نظارت کند و عیبها را برطرف کند، نه اینکه هر عیبی را پرونده کنند و طرف را حذف کنند. هیچ انسان بیعیبی وجود ندارد. باید تلاش کرد، مدیران را نظارت کرد، ابزار داد و در نظارت اگر راه را انحرافی رفتند، باید اینها را فرستاد دوره تا برگردند و راه درست را بروند.نه اینکه مدام مدیر بگذارند و اشتباه کند و مدیران را عوض کنند که «اشتباه کرده است».
الان این دولت مدیران جوان آورده است، فکر میکنید مشکلی حل میشود؟! هنوز نرسیده در مجلس دارند برای چند وزیر رای استیضاح جمع میکنند. اینگونه که نمیشود مملکت را اداره کرد. یعنی بدیهی است که مدیریت یک علم است و جایگاهها باید بر اساس آموزش اختصاص یابد تا سیستم ارتقا یابد.
فکر میکنید تندروهای اصولگرا بر مبنای کدام منابع مکتوب کشور را اینگونه اداره میکنند؟
باید از خودشان پرسید. من تصور میکنم اگر انسانها کتاب بخوانند انشراح صدر پیدا میکنند. تاریخ، دید انسان را باز میکند. آنها که زیاد کتاب خواندهاند هیچ وقت نمیتوانند بسته فکر کنند. آدمهایی فکر بسته دارند که تجربههای کشورهای دیگر و تاریخ برایشان شفاف نیست. اگر هم خوانده باشند آنگونه که باید درس عبرت نگرفتهاند. اگرنه اگر یکی مطالعه کند و روندها را ببیند قطعا منطقیتر عمل میکند.
حضرت موسی به خداوند میگوید «رب اشرح لی صدری و یسرلی امری» ، یعنی قلب من را باز کن که بتوانم تحمل کنم و با اینها کنار بیایم. در قرآن به رسول خدا میگوید «الم نشرح لک صدرک»، میگوید ما سینهی تو را گشاده کردیم. اینگونه رسول خدا توانست آن اختلافات و سلایق مختلف را کنار هم قرار دهد. اگر ما تصور کنیم کسانیکه مثل ما فکر نمیکنند، با دستور ما خواهند آمد و مثل ما خواهند شد، تصور کاملا اشتباهی است.
اما اگر تصور میکنیم راه ما درست است، کیفیتر و عادلانهتر و موثرتر است، این را باید با روشهای علمی و با پرورش جلو برد، با دستور دادن نمیشود همه را مثل خود کرد. تازه اگر تصور میکنیم خوبیم باید در عمل و رفتار نشان دهیم و به دیگران اجازه دهیم ببینند و درک کنند و وقتی تجربه کردند طرف ما بیایند. الان چرا مردم میخواهند از کشور خارج شوند؟! بالاخره الگویی آنطرف میبینند و این طرف نمیبینند. ما باید کاری کنیم که الگو شویم؛ آدم با امر و نهی و دستور الگو نمیشود. با رفتارهای انسانی، با حرکتهای پیشرفته، با علم و آگاهی و کسب مهارت برای حل مشکلات و رفع موانع میشود به جایی رسید.
مدام میگویند اینگونه نشود، خب بگو چگونه بشود! حالا که قدرت دست شماست اجرا کنید ببینیم چه میکنید؛ ما اصلا مثل آنها دعوا نمیکنیم، بد و بیراه هم نمیگوییم، دعا هم میکنیم موفق شوند، ولی تصور نمیکنم با این راهی که میروند به جایی برسند.
انتهای پیام
نماینده مجلس یازدهم دو موضوع حذف یک جریان سیاسی از صحنه انتخابات و قدرت و نیز طرح مجلس پیرامون فضای مجازی و مجازات استفادهکنندگان از فیلترشکنها را بررسی و آنها را بیثمر و بدون نتیجه عنوان کرد.
مسعود پزشکیان در پیش بینی میزان مشارکت مردم در انتخابات، گفت: فکر می کنم درصد مشارکت پایین خواهد بود حالا هرکسی به هر کاندیدای می خواهد رای بدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به اصل ۷۵ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس اظهار کرد: ۴۰ سال از جمهوری اسلامی میگذرد اما ما هنوز نتوانستیم شاخصهایی برای ارزیابی افراد براساس عدالت و حق تعیین کنیم. بنده معتقدم اگر کشور بخواهد درست شود باید همه در صحنه حضور پیدا کنند، اما با این شرایط امکان حضور همه در صحنه نیست. صلاحیت افراد باید براساس شاخصهای معینی اندازه گیری شود. زمانی که شورای نگهبان افراد را رد میکند شخصیت آنها را خرد میکند. باید صلاحیتها براساس شاخصهایی مبتنی بر عدالت و حق بررسی شود.
+ فیم کامل سخنرانی
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما از شورای نگهبان انتظار داریم تا براساس عدالت و حق قضاوت کند و دلایل رد صلاحیت را شفاف سازی کند.
مسعود پزشکیان، نمایندهی مردم در مجلس با اشاره به ردصلاحیتهای «انتخابات» ۱۴۰۰ گفت: رئیسجمهور باید الگو و تبلور تمام ملت ایران باشد. بروندادی که الان به وجود آوردهایم، یک جناح، یک دسته و یک گروهند که میتوانند رقابت کنند. نه آنهایی که در همهی جامعه وجود دارد. اگر قرار است گروهی حرف بزنند، اجازه دهید طرف مقابل هم حرف بزنند. اگر قرار است عدهای در قدرت باشند بگذارید همه باشند. ایران مال همه است، مال یک دسته و گروه و جناح نیست.
مسعود پزشکیان از چهرههای جالب توجه انتخابات است. پزشکیان هماکنون برای چهارمین دوره نماینده تبریز در مجلس است. پزشکیان در دولت دوم خاتمی وزیر بهداشت و درمان بود. البته خودش میگوید در دار و دسته هیچ حزبی نبود و به دلیل عملکرد خوبش در ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تهران دعوت شده و در اواخر دولت اول خاتمی به معاونت درمان وزارتخانه رسیده است و پس از آن وزیر شده است.
مسعود پزشکیان که برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است، در هفتهی قبل در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی اصلاح طلب استانهای ایلام، فارس، چهار محال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، خراسان و خوزستان در دفتر انصاف میگوید: حضور من در صحنهی انتخابات برای گرفتن پست و مقام نیست، میتوانم به شما قول بدهم که جز راست نگویم.