مسعود پزشکیان از معدود نمایندگان اصلاحطلب مجلس یازدهم است که طی چند دوره گذشته توانسته کرسی نمایندگی مردم تبریز در مجلس را حفظ کند. او که وزیر بهداشت دولت اصلاحات است، به دلیل مشی اعتدالگرایانه و مصلحانهاش توانسته در مجلس اصولگرای یازدهم هم حضور داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از شرق؛ مسعود پزشکیان از معدود نمایندگان اصلاحطلب مجلس یازدهم است که طی چند دوره گذشته توانسته کرسی نمایندگی مردم تبریز در مجلس را حفظ کند. او که وزیر بهداشت دولت اصلاحات است، به دلیل مشی اعتدالگرایانه و مصلحانهاش توانسته در مجلس اصولگرای یازدهم هم حضور داشته باشد. این نماینده حافظ نهجالبلاغه که گاهی در نطقهایش مسئولان را به کلام امیرالمؤمنین ارجاع میدهد، نایبرئیسی مجلس دهم را نیز در پرونده خود دارد. پزشکیان از جمله نمایندگانی است که با نطقهای آتشینش همواره صحن مجلس را به هیجان میآورد. این نماینده اصلاحطلب مجلس یازدهم در گفتوگویی با «شرق» به تشریح موضوعات روز کشور پرداخت و نسبت به اعمال محدودیتهای سیاسی و مدنی و فرهنگی کشور انتقاداتی را بیان کرد. آنچه در ادامه میخوانید حاصل این گفتوگو است.
وزیر اقتصاد اخیرا در گفتوگویی از ارائه لایحه دوفوریتی دولت به مجلس مبنی بر «بازگشت نرخ ارز محاسباتی گمرک به نرخ چهارهزارو 200 تومانی» خبر داده است. به نظر شما این تصمیم و احتمال بازگشت بخشی از آزادسازی قیمتها به قبل، آن هم بعد از تحمیل هزینه به مردم امکانپذیر است؟ آیا مجلس با دولت در این باره همراهی میکند؟
اگر دولت قصد داشته باشد بخشی از برنامه خود درباره حذف ارز ترجیحی را برگرداند و اصلاح کند، عملیاتی نیست چراکه این تصمیم، تأثیرش را بر قیمتها گذاشته است. برخی شرکتهای داروساز با ارز آزاد مواد اولیه خریدهاند؛ اما به اندازه لازم خریداری نکردهاند و با مشکل مواجهاند. بنابراین اگر مدیریت درستی در این باره شکل میگرفت کار به اینجا نمیرسید. پس به جای این کارها بهتر است به شرکتهای دارویی ریال بدهند که با آن ریال بتوانند مواد اولیه وارد کنند و مابهالتفاوت قیمتها را به بیمهها بپردازند تا فشار بیشتری برای تأمین هزینه دارو به مردم تحمیل نشود، نه اینکه کاری را که انجام دادهاند، بعد از دو ماه برگردانند.
تصمیمات یکشبه و غیرکارشناسی که از طرف برخی مسئولان اجرائی اتخاذ میشود، بهدلیل بیتجربگی در مدیریت است و به نظرم این تصمیمات خلقالساعه میتواند زمینهساز رانت شود. پس اول باید این لایحه به مجلس بیاید و توجیه و توضیحات دولت شنیده شود بعد درباره آن اظهارنظر شود. هرچند معتقدم روش حل قضیه، برگرداندن به حالت قبل نیست؛ بلکه رفع مشکلاتی است که باعث گرانی دارو شده است. آنها این موانع را که منجر به افزایش قیمت و گرانی دارو شده و ارز را گران کرده، رفع نکردهاند. شرایط به این نحو است که در گمرک پول اضافه میگیرند و برای واردات مواد اولیه هزینه چندین برابری پرداخت میکنند. پس به دلیل اینکه شرکتها ریال ندارند که مواد دارویی وارد کنند، نمیتوانند دارو هم تولید کنند؛ به همین دلیل با کمبود دارو و افزایش قیمت آن مواجه شدهایم.
نقدی که مطرح است بیشتر متوجه چه چیزی است؟
از اول هم معلوم بود راهی که برخی مسئولان اجرائی در پیش گرفتهاند اشتباه است؛ چون مشکلات پیشرو را ندیده بودند. در زمینه دارو اگر این روند ادامه یابد در آینده با مشکل و کمبود دارو مواجه خواهیم شد و قیمت دارو هم بیش از گذشته افزایش خواهد یافت و گریزی از آن نیست.
با توجه به برخوردهای اخیر با برخی فعالان سیاسی و مدنی، به نظر شما در فضای موجود، ایجاد محدودیتهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی برای جامعه نتیجه مطلوبی خواهد داشت؟
مسئولان باید بدانند اعمال فشار به افکار عمومی شرایط را سختتر میکند و تعداد کسانی را که بدبین میشوند، افزایش میدهد. فشار به فعالان سیاسی و مدنی حتی در قالب موضوعات فرهنگی، رضایتمندی جامعه را افزایش نمیدهد، بلکه باعث تشدید نارضایتی میشود. این افراد، با چنین رفتاری یک مشکل مردم را به چندین مشکل تبدیل میکنند و این مشکلات و اعمال فشارها ممکن است جامعه را دچار مشکل کند. البته این موضوع درباره مسائل اقتصادی هم صدق میکند. شرایط اقتصادی هم روز به روز در حال بدترشدن است چراکه با دنیا مشکلمان را حل نکردهایم. این افراد یک روز میگفتند برجام را دور بیندازید و به فکر سفره مردم باشید؛ حالا که قدرت یکدست شده و جریان رقیب در کار نیست، بهتر است خودشان به این حرفها جامه عمل بپوشانند و برجام را دور بیندازند و به سفره و معیشت مردم برسند. هرچند غیرممکن است بتوانند روابط بینالمللی را حذف کنند و سفره مردم را سروسامان بدهند. اگر خودشان ادعا میکنند که میتوانند بسمالله، پس چرا یک سال است همه اقلام و کالاها در حال گرانشدن است؟ چرا دست روی دست گذاشتهاند و کاری نمیکنند؟ چرا مشکل معیشت مردم را بدون وجود برجام حل نمیکنند تا آرامش را به سفرههای مردم بازگردانند؟!
مذاکرات برجامی مدتی است که مسکوت مانده و برخی معتقدند برجام شکست خورده است. نظر شما چیست؟
درست به همین دلیل است که قیمت کالاها در حال افزایش است و بازار بدون نظارتی خاص شاهد رشد قیمتهاست. هر لحظه امکانات کاهش مییابد و بر مشکلات افزوده میشود. به نظر میرسد این حرفها درست است.
مردم میخواهند بدانند که آیا ارادهای برای حل مشکلات تحریمی و ادامه مذاکرات و رسیدن به توافق برجامی در دولت وجود دارد؟
با توجه به افرادی که برای ادامه مذاکرات برجامی انتخاب شدهاند، شاید بیراه نباشد اگر بگوییم بعید است ارادهای برای ایجاد توافق برجام وجود داشته باشد. این افرد از موافقان برجام نیستند و تخصص و تجربه مذاکرهکردن هم ندارند. تجربه گذشته این حرف را تأیید میکند. اگر موافق این حرف نیستند، بگویند کجا تخصص و توانمندی مذاکرهکردن را به دست آوردهاند؟ تاکنون چند مذاکره درست را مدیریت کردهاند که اکنون این مذاکرات با این سطح اهمیت و حساسیت را به دست آنها سپردهاند تا مدیریت کنند و به سرانجام برسانند؟ فردی مثل ظریف و تیم مذاکرهکننده همراهش را کنار میگذارند و مذاکره هستهای را به تیمی میسپارند که بسیاری از آنها حتی در وزارت خارجه هم حضور نداشتهاند! حالا توقع دارند در مقابل تیم کارکشته مذاکرهکننده غربی این مذاکرات با این حجم از اهمیت را هدایت کنند و به نتیجه برسانند؟
جدای از تخصص تیم مذاکرهکننده فعلی، آیا ارادهای در سطح مدیریتهای اجرائی برای بهنتیجهرساندن برجام دیده میشود؟
اگر چنین ارادهای وجود داشت که از آن بهره میگرفتند و مذاکرات را به سرانجام میرساندند!
اتفاق مهم دیگری که اخیرا رخ داد، ایجاد محدودیت سرچ گوگل برای همه کاربران ایرانی است و برخی اپراتورها به دستور مقامات مربوطه همه کاربران را کودک 13ساله محسوب کرده و سرچ گوگل را به طور عمومی محدود کردهاند! این اقدام یعنی اجرای طرح صیانت از فضای مجازی بدون مصوبه مجلس! نظرتان در این باره چیست؟
برخی میخواستند اجرای طرح صیانت از فضای مجازی یا محدودیت اینترنت را از طریق مجلس انجام دهند، اما مجلس به هر دلیلی این موضوع را نپذیرفت. حالا خودشان خودسر دست به این کار زدهاند و حتی ممکن است دست به اقدامات جدیتری هم در این فضا بزنند. دلیل این رفتار هم این است که چون علم و توان پاسخگویی به نیازها و اندیشههای مردم را نداریم، پس سادهترین کار را انتخاب میکنیم که پاککردن صورتمسئله است. این روند قابل قبول نیست و اگر بخواهیم از اعتماد و باور و صلابت اعتقادیمان دفاع کنیم، نباید صورتمسئله را پاک کنیم. باید با واقعیتها واقعگرایانه مواجه شویم و پاسخهای منطقی به مطالبات مردم بدهیم تا آنها را قانع کنیم نه اینکه چنین رفتاری از خود نشان دهیم. کسانی که تخلف میکنند از شفافیت میترسند. این حرفهایی هم که از شفافیت میزنند در صورتی محقق میشود که رسانهها را آزاد بگذارند تا متوجه بشوند شفافیت چگونه شکل میگیرد، نه اینکه صداها و رسانهها را محدود کنند بعد به مردم بگویند ما میخواهیم شفافیت ایجاد کنیم و شفاف باشیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی میگوید: اینکه در حال حاضر دارو پیدا نمیشود، مشکل از دولت قبل است اما اینکه مشکل واکسن کرونا حل شده، مربوط به دولت فعلی است؟ ارز را اینها گران کردند، دارو در نتیجه اقدامات اینها کمیاب شد، این موارد مربوط به دولت قبل است؛ صادق بودن چیز دیگری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از منیبان، مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار سیاسی مُنیبان با اشاره به نتایج یکدستی مجلس و دولت گفت: بنده معتقد هستم که یا باید سنت پیامبر را اجرا و حرف خدا را گوش کنیم یا تجربه علمی را بپذیریم، این اقداماتی که در حال حاضر انجام میشود نه سنت پیامبر و گفته خدا است نه روش علمی است. اینکه تنها یک گروه و جناح تصمیم بگیرند و بقیه اَخ شوند، در اسلام و در علم جایگاهی ندارد.
او افزود: برتری با تقوا است که مفهوم آن هم بیخطا عمل کردن است. بیخطا، در صنعت یک معنی میدهد در اقتصاد معنی دیگری دارد. اینکه بنده وزیر بودم، پزشک هستم، رتبه برتر کنکور بودم و یا مواردی از این قبیل همگی درست اما ممکن است جراحی که نماز نمیخواند از بنده بهتر عمل کند، در این شرایط او که بهتر عمل میکند در کار متقی است و یا من که پدر مریض را در میآورم، متقی هستم؟ متقی یعنی حرکت بیخطا انجام دادن نه ریش گذاشتن، یقه بستن و موی سر بیرون نبودن. در حقیقت اگر توانمندی فردی، بروز و ظهور اجتماعی نداشته باشد، بی معنی، تظاهر و دروغ است و واقعی نیست.
پزشکیان در پاسخ به اینکه دولت سیزدهم راهی غیر از پذیرش برجام دارد؟ تصریح کرد: شما میگفتید برجام بد است خب آن را پاره کنید، سفره مردم مشکل دارد، آن را رنگی کنید، دولت، مجلس و قوه قضائیه هم دست شما است، پس شرایط را درست کنید. غیرممکن است که بتوانند شرایط را درست کنند، در حقیقت با روشی که در پیش گرفتند روز به روز مشکلات اقتصادی مردم بدتر خواهد شد. شما که میگفتید برجام بد است، خب بفرمایید مشکل را حل کنید، چرا مشکل را حل نمیکنید؟ دیروز مجلس مشکل داشت، در دولت فرد دیگری بود، حالا که مجلس، دولت و قوه قضائیه در دست خودتان است، مشکل را حل کنید.
پزشکیان با اشاره به برخوردهای امنیتی متذکر شد: برخوردهای امنیتی فضا را بدتر خواهد کرد. عدهای دارند حرف میزنند، برخی تظاهر به بدحجابی میکنند، حجاب را چه کسی در این کشور به این بچهها آموزش داده؟ غیر از مدرسه، صداوسیما، محله، رادیو و غیره چه کسی هر روز به مردم گفته باید به این صورت باشند؟
او ادامه داد: آن دختر بدحجاب، در جامعه و زمانی به دنیا آمده که حکومت دست ما بوده، چرا تبلیغات ما را در زمینه حجاب قبول نکردند؟ به جای اینکه به خودمان برگردیم و خود را نقد کنیم که چرا وضعیت جامعه به این صورت شده، در حال زدن آن دختر هستیم، او چه گناهی کرده که در این جامعه بزرگ شده و رفتارهای ما، او را اینجوری کرده است.
پزشکیان در بخش دیگری از صحبتهای خود در ارزیابی از عملکرد تیم مذاکرهکننده فعلی خاطرنشان کرد: ظریف آدم دوره دیده است، علم و تجربه دیپلماسی و مذاکرات را دارد، در حال حاضر افرادی که به تیم مذاکرهکننده آوردند، کجا و کِی دوره آموزشی مذاکرات و دیپلماسی را سپری کردند؟ ظلمی بالاتر از این نمیشود که فردی بدون علم و تجربه در حوزه سیاست خارجی برای گفتگو و مذاکرات برود.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: ظریف این کاره بود، او را برداشتید اشکال ندارد اما فردی که تجربه، علم و مهارت ظریف را داشته باشد و آن مواردی که شما میگویید بد است، را نداشته باشد، را جانشین ظریف کنید. کسی که فلسفه خوانده حالا میخواهد گفتگوی سیاسی کند و از اقتصاد بگوید، میتواند؟ بنابراین شرایط همین میشود.
مسعود پزشکیان، نمایندهی مردم در مجلس میگوید: در مواضع مختلف و در فرصتهایی که پیش میآید ما حرفهایمان را گفتهایم. من معتقد نیستم که همیشه بلند شویم و داد و بیداد راه بیندازیم. اعتقادم بر این است آقایانی که آمدهاند دارند در دولت طرح کاد را میگذرانند. میگویند ما انقلابی هستیم، انگار تا الان بقیه ضد انقلابی بودهاند. داریم میبینیم که دارند چه کار میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از سرویس سیاسی انصاف نیوز، آقای پزشکیان با بیان اینکه «قصد تقابل با دولت را ندارم»، گفت: من نه تنها قصد تقابل با دولت را ندارم بلکه دلم میخواهد کمکشان کنم اما نمیخواهند و به نظر من تاوان این بی توجهیها به نظرات کارشناسان را به شکل بدی خواهند داد. در بهداشت و درمان و مردم من در همان زمان آقای روحانی هم در مورد طرح تحول سلامت گفتم این کار را نکنید، این کار را کردند و عارضههایش را دیدند الان هم به اینها میگویید این کارها را نکنید اما میخواهند انجام دهند.
متن گفتوگوی انصاف نیوز با مسعود پزشکیان را میتوانید در ادامه بخوانید:
انصاف نیوز – چه چشماندازی را در صورت تداوم شرایط فعلی برای کشور تصور میکنید؟
در صداوسیما که در شبکهی سلامت دعوت کرده بودند به من گفتند که «تو داری سیاهنمایی میکنی» که به آنان گفتم «آینه چون نقش تو بنمود راست / خود شکن آئینه شکستن خطاست». من بارها این موضوع را مطرح کردهام که ما دو مشکل اساسی داریم، یکی در داخل است و دیگری در خارج. مشکل در داخل این است که اختلافات وجود دارد و جریاناتی که به وجود آمده است انسجام و قدرت داخلی را به شدت زیر سوال برده و در این زمینه مشکل پیدا کردیم.
ما الان آن انسجام داخلی را که داشتیم نه تنها نداریم بلکه روز به روز ضعیفتر و ضعیفتر میشود. موفقیت رسول خدا (ص) در کاری که انجام داد برای این بود که وقتی که به مدینه آمد چهار اصل داشت که اصل اول آن، این بود که قبایلی که از یکدیگر کشته بودند و با هم دشمنی داشتند و این کشت و کشتارها بهخاطر یک اختلاف گاه صدها سال طول میکشید باید با هم برادر باشند. یعنی دشمنان خونین را با همدیگر برادر کرد؛ ما برادرهای موجود را به دشمن تبدیل کردیم.
دیروز با هم برادر بودیم و الان دشمن همدیگر شدهایم
دیروز با هم برادر بودیم و الان دشمن همدیگر شدهایم و این بزرگترین خطری است که الان در داخل برای قدرت و انسجام کشور تهدید است و روز به روز هم بدتر میشود. ما بر طبل این تفرقه و اختلاف هر روز بیشتر میکوبیم، در صورتی که رسول خدا دقیقا خلاف این کار را انجام میداد. آن قبایل دشمن خونی یکدیگر بودند، از همدیگر نفرت داشتند و یکدیگر را میکشتند و ابایی از کشته شدن و کشتن نداشتند اما پیامبر گفت اول شما باید با هم پیمان برادری ببندید.
بحث بعدی مشکل در خارج است؛ نوع گفتوگوی ما در خارج گفتوگوی دیپلماتیک و بر اساس مصلحتی که مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی «حکمت، عزت و مصلحت» به آن اشاره میکنند نیست. ما با هیچ کس نباید دعوا کنیم اما با همه دعوا داریم. در هیچ کشوری هم نباید دخالت کنیم ولی خواسته یا ناخواسته اتفاقاتی میافتد که کشورها احساس میکنند ما داریم دخالت میکنیم و این احساسی است که کشورهای همسایه نسبت به ما دارند.
خیلی وقتها بحث میکنند و میگویند شما با آمریکا و اروپا هستید؛ ما میگوییم اصلا فعلا آنها را رها کن با همین همسایهها باید دعوا داشته باشیم یا دوست باشیم؟! این احساس دوستی را همسایگان از ما ندارند. به همان دلیلی که در داخل مشکل ایجاد کرده در خارج هم همین مشکلات را داریم و به این راحتی نمیتوانیم پیش برویم.
بنابراین، وقتی در داخل و بیرون مشکل داریم تا این دو مشکل حل نشود حل شدن مشکلات بعدی به این سادگی امکانپذیر نیست. هر نسخهای برای حل مشکلات بنویسید بدون حل این دو مشکل شدنی نیست. عدهای فکر میکنند عقل کل هستند و دیگران چیزی حالیشان نیست اما امکان اینکه بشود مشکلات را با یک دسته و گروه، حتی اگر توانمند هم باشند حل کرد به نظر من غیر ممکن است.
انصاف نیوز – خب چه کار باید کرد؟
کارشناسهای خبره را از هر کجای دنیا بیاوریم
ابتدا باید این اختلافات را از بین برد و بعد بر اساس شایستگی نه در شعار، بلکه در عمل رفتار کرد. من بارها این را مثال زدم که چطور است که در ورزش حتی مربی خارجی هم میآوریم که به ما مسلمانها بگوید کجا بایست یا نایست؛ باید بپذیریم که در مسائل علمی و کارشناسی کارشناسهای خبره، زبده و با تجربه را از هر کجای دنیا که باشد بیاوریم و از آنان کمک بگیریم تا برای حل مشکلات نسخه بدهند. اگر خوشمان آمد بپذیریم و اگر هم نه، نپذیریم اما ایده را قبول کنیم، تجربیات دنیا را نادیده نگیریم تا از تجربیات دنیا بتوانیم درس بگیریم. وگرنه اگر راههایی را برویم که هنوز کسی از این راهها نرفته است و یا اگر رفتهاند بارها شکست خوردهاند اگر ما هم برویم دوباره شکست میخوریم و ما داریم همین اشتباه را همچنان تکرار میکنیم.
انصاف نیوز – ترس از دست دادن منافع باعث میشود که وحدت شکل نگیرد؟
تمام دعوا بر سر همین «من» است؛ اصولگرا، اصلاحطلب یا هر کسی که دارد حرف میزند. در قرآن آیات زیادی در این ارتباط هست. «كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً»، میگوید که مردم یک امت واحدی بودند؛ «فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ وَأَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ»، پیامبران را فرستاد تا به اینها بشارت دهد و نذیر باشد و چارچوب و قانون بدهد؛ و بعد میگوید «لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا»، اختلاف داشتند و بین آنها بنشینید و دربارهی اختلافات آنان حکم کند.
اختلاف از منیت شروع میشود. اینکه نماز را «اقامه» میکنید یعنی دنبال منیت خود نرویم. معنای منیت این است که برای مثال من که جراح قلب هستم وقتی میزان کمتری عمل جراحی میکنم از اویی که بیشتر عمل جراحی انجام میدهد مهارتم کمتر شده است و او بهتر از من عمل میکند اما من چون پزشکیان هستم تصور میکنم پس از او بهتر هستم. این منیت من است که تصور میکنم من از او بهترم در حالی که از او بهتر نیستم. بهتر آن است که این را بپذیرم که اویی که بیشتر کارمیکند بیشتر تجربه دارد و من که کمتر کار میکنم کمتر تجربه دارم. و به همین خاطر در خیلی جاها نباید دخالت کنم اما دخالت میکنم این نوع اشکالات در سیستم ما بسیار وجود دارد.
انصاف نیوز – تا این حل نشود پس نمیشود به جایی رسید؟
اینها وضعیت را بدتر خواهند کرد
من هم میگویم قدم اول آن مشکل داخلی و نبود وحدت است. مشکل دوم توجه نکردن به «إِنَّ اللَّهَ يَأمُرُكُم أَن تُؤَدُّوا الأَماناتِ إِلىٰ أَهلِها» است؛ امانت را باید به اهلش بدهیم. اینهایی که میگویند «مدیریت بد است و ما میتوانیم مدیریت کنیم»؛ اگر فرض کنیم حرفشان درست است – که درست است و کاری ندارم – این مدیرانی که میخواهند جای مدیران قبلی بیاورند کجا درس خواندهاند و کجا تجربه کسب کردهاند و مدیریت داشتهاند؟ اصلا ما مدیر نداریم. حداقل من که چهار سال در وزارت بهداشت به عنوان وزیر کار کردم یک تجربههایی کسب کردم و اشتباههایی کردم و آموزشی دیدم یک آدمی را آوردند که نه تجربه و نه علم دارد و حالا در واحدهای مختلف به اسم مدیر قرار دادند. اینها وضعیت را بدتر خواهند کرد که بهتر نخواهند کرد. مدیریت علم و سابقه میخواهد. باید یک کاری کرده باشد که بگوییم اینجا را درست کرده و حالا آنجا را هم به او بدهیم.
انصاف نیوز – این وحدت داخلی که میگویید دربارهی نیروهای داخل کشور است؛ اما به نظرم میآید که در سالهای اخیر و هر چه جلوتر میآییم حتی نیروهای اپوزیسیون هم علاوه بر داخلیها علیه یکدیگر کار میکنند یعنی اختلافات بسیار زیاد شده و منافع ملی برای هیچ کس تعریف نشده است.
آن که قدرت دارد اگر امانت را به آن کسی که لیاقتش را دارد واگذار کند خیلی از این اختلافات کم خواهد شد. چون خیلی از آدمها به دنبال قدرت و منیت هستند. اما اگر شما ابزار بگذارید و بر اساس ابزار اندازهگیری کنید بدون اینکه جناح و دسته و مذهب و باور خودت را ملاک قرار دهی، بر اساس آن ابزار وزن کنید و به طرفی که حقش است میدان دهید خود به خود قدرت از آدمهایی که فرصتطلبی میکنند و یا به دنبال به دست گرفتن قدرت جهت پیگیری منافع خودشان هستند ساقط خواهد شد. نگاه سیستم حاکم اگر اینطور نباشد طبیعتا جناحها و قدرتها با هم میجنگند تا هر که به قدرت رسید مملکت را ببرد به آن سویی که خودش و آدمهایش بخورند و ببرند.
انصاف نیوز – چطور میشود سیستم را مجبور کرد که این راه را برود؟
مجبور کردن سیستم کار سادهای نیست. دو مسئله است که آدمهایی که میفهمند و میدانند و باور دارند اگر شایستهای بر سر کار نیاید و غیر شایسته بر سر کار آمد این موضوع را اعلام کنند و آن را قبول نکنند، از طریق رسانه اطلاعرسانی کنند تا اجازه ندهند آدمی که این کاره نیست پستی را بگیرد و جایگاهی که حقش نیست را داشته باشد. وقتی آدمی را رئیس میکنند که این کاره نیست و بعد هم همه قبول میکنند و با آن کنار میآیند خب همین میشود دیگر!
انصاف نیوز – یکی از دلایل اعتراضات سالهای اخیر همین نیست؟
حاکمیت اجازهی اعتراض رسمی و قانونی را نمیدهد
دربارهی روش اعتراضاتی که هست مشکل ما در کشور این است که یک مشکل از حاکمیت است که اجازهی اعتراض رسمی و قانونی را نمیدهد که آنها که واقعا دلسوز مملکت هستند و دلشان برای این مملکت سوخته از راههای قانونی حرفشان را به گوش مسئولان برسانند.
یک مقدار از مشکل هم از این طرف است که وقتی یکی میخواهد حرف حقی بزند همان جناحهایی که از آن حرف زدیم سوار بر آن موضوع میشوند و نیات خودشان را در این حرکتها میخواهند به کرسی بنشانند و حق و باطل در آنجا گم میشود و حاکمیت هم از این روند استفاده میکند و کل جریان را حذف میکند که «دیدید اینها توطئهگر هستند». وقتی حق و باطل در هم آمیخته شود و نتوانی واقعیت را ببینی اینطور میشود.
حقیقت سرایی است آراسته/هوی و هوس گرد برخاسته نبینی که جایی که برخاست گرد / نبیند نظر گرچه بیناست مرد
همه با هم دعوا دارند چون هر کسی میگوید «حق با من است»
وقتی هوا آلوده شده و جو به هم ریخت دیگر نمیتوان حق و باطل را از هم تشخیص داد. حرکتهای اجتماعی باید جدا از این گرد و خاکهایی باشد که درست میکنند ولی باید شفاف خودش را اعلام و عرضه کند.
برای اینکه بتواند شفاف حقش را بخواهد و حرفش را بزند باید اجازه ندهد عدهای که سوءاستفادهگر هستند وارد شوند چون جناحهای مختلف دنبال منافع خودشان هستند. همه با هم دعوا دارند چون هر کسی میگوید «حق با من است».
واقعا اگر حاکمان کشور ما بر اساس ابزار اندازهگیری بدون در نظر گرفتن جناح و جریانهای سیاسی کار کنند هشتاد تا نود درصد مشکل داخلی کشور حل میشود. و اگر با خارج نیز بر اساس انصاف عمل کنند مشکل ما به این شدت نخواهد بود که الان داریم.
انصاف نیوز – احتمال میدهید که اگر شرایط مردم نامناسب باقی بماند و ضعیت کشور به طور کامل هم بخورد؟
روز به روز بحران بیشتری خواهیم داشت
راهی که ما داریم میرویم به نظرم روز به روز بحران بیشتری خواهیم داشت. من یک روز در همان مصاحبه با صداوسیما بود که گفتم به ما میگویند از این حرفها نزنید اما الان برای مثال روند دارو، مشکلات بیمارستان، نیروهای پزشکی و پرستاری و… در خطر هستند در مجلس قانونی وضع شده که به دولت این اختیار را دادهایم که ارز ترجیحی را از دارو بردارد من خودم معتقدم که نباید ارز را به این شکل میدادند و باید حذف بشود ولی این کار درست را چگونه باید اجرایی کرد؟ این چیزی است که آن کسی که اجرا میکند باید مراقب باشد که از خطرات اجرای این طرح دامان مردم را بگیرد.
نگران قیمت بالای کفشها بودم که با این سایت آشنا شدم!
انصاف نیوز – یک بخشی از دلایل اینکه خیلیها دارند میروند نداشتن امید است.
رفتار ما باعث ناامیدی شده؛ با حقوقی که به یک استاد دانشگاه هنگامی که تازه میآید داده میشود ماشین هم نمیتواند بخرد چه برسد به خانه. با این راهی که ما درست کردهایم امیدی نخواهد داشت. مگر اینکه قوانین را طور طراحی کنیم و رفتارها را به شکلی درست کنیم که آدمی که نخبه یا دانشگاهی است یا آدمی که معلم است یک زندگی حداقلی داشته باشد که بتواند زندگی کند. وقتی میبیند که اگر بخواهد درست کار کند به هیچکدام اینها نمیرسد طبیعی است که دنبال راه چارهی دیگری باشد. یک عده راه چاره را در کارهای خلاف میبینند و عدهای در رفتن و یک عده در انجام کارهای درستی که غیر از اینهاست میبینند.
انصاف نیوز – وضع بعضی مردم بد هم نیست و برای سیسمونی نوهشان به ترکیه میروند!
این نوع مردم اقلیت هستند؛ وقتی که ما داریم از مردم حرف میزنیم اکثریت جامعه با این مکانیسمهایی که ما داریم میگوییم به زیر خط فقر دارند میروند و یا حداقل فقیر میشوند. الان دیگر خیلیها قادر نیستند که به راحتی شیر و ماست و پنیر بخرند. دیگر به راحتی نمیشود اینها را خرید با این حقوقهایی که میدهند.
این چهارصدهزار تومان، همان چهل هزار تومان خواهد شد
سه تا چهار سال دیگر این چهارصدهزار تومانی که اینها میگویند میدهیم – اگر بدهند – همان چهل هزار تومانی خواهد شد که میدادند و با آن یک کیلو پنیر هم نمیشود گرفت. این روند را اگر در یک بستهی علمی و کارشناسی با هم نبینیم به نظر من به این سادگی قابل حل نخواهد بود. ماشین را اگر با دلار آزاد هم به کشور وارد کنید و عوارض را ندهید یک ماشین خارجی را در داخل کشورمیتوانید با یک میلیارد تومان بخرید اما همان ماشین به خاطر مسائلش ده میلیارد در داخل مملکت است اما وقتی به پرسنل حقوق میدهیم ریالی حساب میکنیم. آب و برق را میخواهیم با ارز خارجی حساب کنیم وقتی میخواهیم حقوق را پرداخت کنیم ریالی حساب میکنیم؛ این نمیشود!
انصاف نیوز – ده ماه از دولت آقای رئیسی گذشت؛ در مجموع چه نمرهای به او میدهید؟
من که نمرهبده نیستم و باید ارزیابی کرد و بعد دربارهی روند دولت گفت ولی خیلی از شعارهایی که ما و آنها و کسان دیگر دادهایم شعار بوده تا اینکه واقعیت باشد. الان صحبتهای خود آقای رئیسی را میگذارند و بعد در رابطه با مسکن، تورم، اشتغالزایی و… مقایسه میکنند خیلی از شعارها نه تنها اتفاق نیفتاده بلکه تورم بدتر شده، مسکن دیگر به سادگی دست یافتنی نیست، گرانی که دارد غوغا میکند و…
انصاف نیوز – علت چیست؟ آیا اینها تصوری از وضعیت کشور نداشتند؟! اینها که در بخشهای مختلف کشور بودهاند.
نمیشود یک شبه چیزی را درست کنید، مسائل علمی و مدیریتی فرآیندهایش هم پیچیده است و هم نیازمند نسخهی درست است، تازه اگر نسخهی درستی نوشتی نیازی به آدم توانمند دارد که بتواند آن را اجرایی کند و حرف درست را به درستی اجرا کند. وگرنه اگر ما شعارگونه حرف بزنیم شدنی نیست و غیرعلمی است و اگر علمی حرف بزنیم و آدمی نداشته باشیم که آن حرف علمی را به درستی اجرا کند باز هم نتیجه نخواهیم گرفت. ممکن است من دلم بخواهد این کار را انجام دهم ولی وقتی این کاره نیستم نمیشود. دلخواستن با توانستن فرسنگها فاصله است. بین دانستن و فهمیدن و فهمیدن و توانستن سالها فاصله است.
انصاف نیوز – اگر در دولت بد عمل کردند – که بد هم عمل کردند و با چشم غیر مسلح هم مشخص است که بد عمل کردند – شما در مجلس چه کار کردید؟
تصمیم شورایعالی انقلاب فرهنگی، غیر فرهنگی بود
کاری که مجلس دارد انجام میدهد حداقل دربارهی بخش بهداشت و درمان کار ما با دولت و سازمان برنامه و بودجه و بعضی از نمایندگان به چالشهای لفظی و زبانی کشید و خب رایگیری بود و رای ندادم به تصمیماتشان. در همین تصمیم شواری عالی انقلاب فرهنگی دربارهی تعداد پزشکان، نام شورا «انقلاب فرهنگی» است اما تصمیمی که گرفت غیر فرهنگی بود.
من فرض میگیرم که حرف آنها درست باشد – که به نظر من درست نیست – و تعداد پزشک کم است و اینها باید آمار را بالا ببرند علیرغم اینکه فرهنگستان علوم پزشکی، کمیسیون بهداشت و درمان، وزارت بهداشت و حتی سازمان نظام پزشکی که الان از بچههای بسیج هستند مخالف بودند گفتند که نه! ما میگوییم اینگونه بشود.
من فرض میکنم حرف اینها درست بود «این گونه بشود» را باید هیئت علمی و پزشک انجام دهد وقتی صاحبان فرآیند با تو نیستند و یا حرف تو را نمیفهمند تو نمیتوانی حرفت را به زور به کرسی بنشانی. اگر هم بگویی آنها آموزش نمیدهند. آموزش چیزی نیست که به اجبار به یکی بگویند که باید آموزش بدهی و به دیگری گفت باید آن را بپذیری. ما اگر قرار است حرفی را هم بگوییم باید بشود باید صاحبان فرآیند را قانع و همراه کنیم تا بشود وگرنه فردا نسلی از دانشجویان را تربیت خواهیم کرد که از نظر سواد، مهارت و علم خیلی عقبتر از دانشجویان الان خواهند بود چون از من که آن سیاست را قبول ندارم میخواهند آموزش بدهم. اگر من قبول نداشته باشم طبیعی است که آموزش درست هم نخواهم داد، اگر آموزش درست ندهم وقتی از دانشگاه بیرون میآید آن دانشجویی نمیشود که باید باشد.
انصاف نیوز – مخالفان روی کار آمدن این دولت در مجلس تعداد اندکی بودند اما آیا همین تعداد اندک اگر یک دست بشوند نمیتوانند حداقل انتقادهایی را مطرح کنند؟
مشکل با گفتن انتقاد حل نمیشود.
انصاف نیوز – پس چرا از مجلس استعفا نمیدهید؟
فرض کنید یک تیم دارید، وقتی بازیکنی را عوض کنید از ذخیرهی تیم خودتان جای او میگذارید، کل تیم ساختارش همین است. وقتی ما مدیریت را در یک گروه خاصی خلاصه کردیم این گروه خاص یک تیمی هستند با افراد ذخیرهای که دارند، او که از تیم مقابل کسی را به تیم خودش نمیآورد یا اینکه برود بازیکن خارجی بخرد بیاورد. این نظر من است اما خیلی از نمایندگان مجلس دارند امضا جمع میکنند که برخی را استیضاح کنند و یا سوال کنند اما به نظر من با این کارها مشکل حل نخواهد شد.
انصاف نیوز – اما منظورم این است که اگر اقلیتی که در مجلس مخالف روی کار آمدن این تفکر بودند یکدست باشند فکر نمیکنید بهتر میتوانند عمل کنند؟
میدونی چجوری بدون مراجعه به پزشک میشه آزمایش چکاپ داد؟
مگر اینها نمیگفتند شما بلد نیستید؟!
من لفظ مخالف را به کار نمیبرم؛ اجازه ندادهایم که نگاه دیگر در کشور ظهور و بروز پیدا کند در نتیجه یک گروه را با یک سلیقه اجازه دادهایم بالا بیایند حالا این گروه و سلیقه قدرت دستشان است و ما هم داریم میگوییم هر کاری بلدی بکن! مگر اینها نمیگفتند شما بلد نیستید و سفرهی مردم مشکل دارد؟ ما کمک میکنیم این مشکل را حل کن! مگر نمیگفتند برجام بد است؟ خب پارهاش کن و مشکل مردم را حل کن!
انصاف نیوز – چرا همان اقلیت چند نفری که در مجلس هستند چرا همانها همسو و همراه نیستند؟
همراه برای چه کاری؟ آنچه در مجلس است بیان نظر و رای گیری است در رابطه با بهداشت و درمان و دیگر موضوعات من نظر خودم را میگویم و دیگری هم نظرش را میگوید، رای میگیرند و رای آنها در مجلس غالب است، حالا میخواهی چه کار کنی؟!
انصاف نیوز – اما من بارها شنیدم که میگویند چرا آقای پزشکیان دربارهی این وضعیت مملکت در مجلس چیزی نمیگوید؟
دارند در دولت طرح کاد را میگذرانند
در مواضع مختلف و در فرصتهایی که پیش میآید ما حرفهایمان را گفتهایم. من این طور معتقد نیستم که همیشه بلند شویم و داد و بیداد راه بیندازیم. اعتقادم بر این است که گاهی هم به مزاح گفتم این آقایانی که آمدهاند دارند در دولت طرح کاد را میگذرانند. میگویند انقلابی هستیم انگار تا الان بقیه ضد انقلابی بودهاند.
داریم میبینیم که چه کار میکنند، برای مثال یک عده آدمهایی که هیچ تخصصی در پزشکی ندارند میآیند دخالت میکنند و نسخه مینویسند اگر مشکلی پیش آمد که ما اعلام کردیم حالا اینکه تا چه حد رسانهها حرف ما را منعکس میکنند بحث جدایی است چون الان رسانهها هم محدودیتهایی دارند.
برای نمونه در عرض دو هفته دو قطار از ریل خارج شد زمان آقای روحانی یک قطار از ریل خارج شد پدرش را تا پایان دوره درآوردند و ولکن هم نبودند، مدیرعامل وقت راه آهن استعفا داد، میگفتند وزیر باید استعفا دهد. اما حالا نه مدیرعامل به خودش میگیرد و اخبار هم کاری به این چیزها ندارد. در مجلس هم کسی نمیگوید اتفاقی افتاده انگار نه انگار خبری شده است در حالی که افراد بسیاری هم مشکل پیدا کردند اما هنوز مال آن زمان را رها نمیکنند.
قصد تقابل با دولت را ندارم
مشکل وجود دارد اما به سادگی هم اجازه نمیدهند هر صدای انتقادی گسترش پیدا کند و پخش شود و هر رسانهای بتواند هر حرفی را بزند. این مثال قطار کاملا روشن است یکی آن زمان افتاده یکی این زمان، آن زمان رسانهها و صداوسیما اینقدر بزرگش کردند چ مجلس زمین و زمان را به هم دوختند اما حالا انگار نه انگار! در مذاکرات و برجام هم در زمان گذشته هنوز مذاکرهکنندگان به خارج نرفته بودند کلی حرف میزدند الان اما هیچ خبری نیست و کسی حرفی نمیزند که وضعیت خوب است یا بد و…
من نه تنها قصد تقابل با دولت را ندارم بلکه دلم میخواهد کمکشان کنم اما نمیخواهند و به نظر من تاوان این بی توجهیها به نظرات کارشناسان را به شکل بدی خواهند داد. در بهداشت و درمان و مردم من در همان زمان آقای روحانی هم در مورد طرح تحول سلامت گفتم این کار را نکنید، این کار را کردند و عارضههایش را دیدند الان هم به اینها میگویید این کارها را نکنید اما میخواهند انجام دهند، خب بکنند چه کارشان کنیم؟!
انتهای پیام
نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به سخنان نماینده اصفهان مبنی بر "ازدواج بین المللی" دختران ایرانی، گفت: در هر شرایطی چنین ادبیاتی قابل قبول نیست بالاخره فردی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نشسته و نماینده مجلس است نباید با چنین ادبیاتی صحبت کند. با ابراز چنین سخنانی باید برگردیم ببینیم چه سیاست گذاری های در حوزه فرهنگ انجام دادیم که چنین وضعیتی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از عصر ایران، مسعود پزشکیان با بیان این مطلب به عصر ایران گفت: می گویند زنان و مردان از نظر جمعیت برابر هستند چطور می گویند زنان با مردان خارجی ازدواج کنند پس برای مردان چه راه حلی دارند اگر قرار است راه حل دهیم راه حلی باشد که عزت، سربلندی و جایگاه مملکت و زنان مان حفظ شود نه اینکه به گونه ای صحبت کنیم که جایگاه آنها تخریب شود.
کانال عصر ایران در تلگرام
وی ادامه داد: چرا به فکر درست کردن فرهنگ جامعه خودمان نیستیم که باعث شده است طلاق اینگونه افزایش یابد و مسائل و مشکلات اخلاقی بوجود آید؟ این مسائل را درست کنیم بعد راهکار ازدواج بین المللی بدهیم. قطعا این سخنان قابل دفاع نیست و معلوم نیست از کجا این حرفها را می زند.
پزشکیان در پاسخ به این سوال که چنین سخنانی در حالی در مورد زنان ایرانی مطرح می شود که از آن طرف اجازه ورود به ورزشگاه را ندارند و چنین سخنانی رفتارهای ضد زن را در جامعه بیشتر نمی کند،گفت: اگر کسانی که چنین دیدگاههای دارند درست عمل می کردند به اینجا نمی رسیدیم. چطور الان در نماز جمعه خانم ها و آقایان باهم هستند یا وقتی مراسم مذهبی دارند هم خانم ها و هم آقایان حضور دارند چرا ما اجازه نمی دهیم در مراسمی که فکر می کنیم خوب نیست مرد و زن باهم نباشند ولی جایی که فکر می کنیم خوب است باید باشند.
وی افزود: این نگاه جای اشکال دارد ما باید کاری از نظر فرهنگی انجام می دادیم که به همان دلیلی که زنان می توانستند در آن مکان ها و مراسم ها حضور داشته باشند در ورزشگاه ها هم حضور داشته باشند.
وی تاکید کرد: مشکل جوانان ما ازدواج کردن نیست بلکه بیکاری، فقر، نبودن مسکن مناسب و عدم اطمینان به آینده است. تا پول نداشته باشی چطور می خواهی یک نفر را بیاوری همراه خودت کنی؟ وقتی نمی توانی خانه کرایه کنی و چهارتا پوشک برای بچه ات بخری چطور می خواهی بچه دار شوی؟ اینها بحثهای لاینحلی است که ما جوابی برای آنها نداریم بعد اینجا تشویق می گذاریم که اگر اینگونه شد ما فلان چیز را می دهیم این راه حلی نیست که مشکل ما را حل کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطر نشان کرد: مهمترین مسئله ای که باید به عنوان راه حل داشته باشیم این است که برای جوانانی که الان در سن کار هستند شغل با درآمد مناسب ایجاد کنیم که بتواند زندگی و ازدواج کنند بعد بگویم بچه دار شوند.
مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس، به جماران گفت: یک تعداد از این برادران پشت تریبون ها می گفتند برجام نیم ساعته تصویب شد، برجام خیانت است و اصلا مطالعه نکرده اند؛ ولی الآن می گویند ما فقط برجام را می خواهیم و چیز دیگری نمی خواهیم. اگر راست می گویند آتش بزنند و سفره مردم را رنگین کنند. البته نباید این کار را بکنند برای اینکه مردم با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد. زندگی و معیشت مردم روز به روز دارد بدتر می شود و این به خاطر نگاه و رفتار ما و اختلاف بین گفتار و عملکرد ما است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از پایگاه خبری جماران: نایب رئیس مجلس دهم با تأکید بر اینکه عملکرد مسئولین غیر از حرف های آنها است، تصریح کرد: من تصور می کنم اینها دارند تفاهم می کنند که برگردند سر حرف هایی که قبلا زده شده بود و کار درستی هم دارند می کنند. ولی همان حرف را یک جوری می گویند و پشت یک کار دیگر می کنند. بهتر است بین آنچه به مردم می گویند و عمل می کنند صادق باشند.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با مسعود پزشکیان را در ادامه می خوانید:
امام خمینی(س) همواره تأکید داشتند که این انقلاب متعلق به مردم است اما سؤال اینجا است که ایشان از چه طریقی توانست مردم را به پشتیبانی از انقلاب اسلامی بیاورد؟
آنچه که من در رابطه با حضرت امام فهمیده ام، رفتار و عملکردش بود. در حقیقت «مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فلیَبدأ بتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ». خودش، رفتار، گفتار و زندگی اش را کاملا عامل کرده بود به حرف هایی که می زد و بیشتر حرف ها را با عملکردش نشان می داد تا با اینکه بخواهد تنها موعظه کند و حرف بزند.
در نتیجه وقتی کلامی از زبان ایشان بیرون می آمد، آدم احساس می کرد که فرقی بین باور، اعتقاد، رفتار و زندگی خودش با گفتارش نمی بیند و وقتی مردم این صداقت و سادگی را از ایشان می دیدند، با تمام وجود باور می کردند و در قبال رهنمودهای ایشان حرکت می نمودند. به نظر من این بزرگترین چیزی بود که همه را جذب عملکرد خودش کرده بود.
امروز مسئولین کشور ما چه طور می توانند مردم را به پشتیبانی از انقلاب بیاورند؟
عمل خودشان را درست کنند. ما باید خودمان را درست کنیم. الآن دیگر نمی شود به مردم حرف زد و باید آنچه که می گوییم را در عمل نشان بدهیم؛ و ما در عمل نشان نمی دهیم و فقط حرف می زنیم. در نتیجه اگر بخواهیم انقلاب حفظ شود و ارزش های اعتقادی بماند، هرکس خواست چیزی به مردم بگوید اول از خودش شروع کند و با رفتار بگوید تا با کلام. یعنی اگر ما با رفتارمان بتوانیم به مردم پیام برسانیم، مردم از ما قبول خواهند کرد. ما در رفتارمان غیر از کلاممان داریم حرف می زنیم. در نتیجه وقتی مردم رفتار ما را می بینند، حرف های خوب ما را قبول نمی کنند. چون عملکرد ما غیر از حرف های ما است.
معیشت مردم روز به روز دارد بدتر می شود
من بارها در مجلس هم به این آقایان گفته ام. یک تعداد از این برادران پشت تریبون ها می گفتند برجام نیم ساعته تصویب شد، برجام خیانت است و اصلا مطالعه نکرده اند؛ ولی الآن می گویند ما فقط برجام را می خواهیم و چیز دیگری نمی خواهیم. اگر راست می گویند آتش بزنند و سفره مردم را رنگین کنند. البته نباید این کار را بکنند برای اینکه مردم با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد. زندگی و معیشت مردم روز به روز دارد بدتر می شود و این به خاطر نگاه و رفتار ما و اختلاف بین گفتار و عملکرد ما است.
ما مجبوریم با دنیا صحبت و اختلافاتمان را حل کنیم
من تصور می کنم اینها دارند تفاهم می کنند که برگردند سر حرف هایی که قبلا زده شده بود و کار درستی هم دارند می کنند. ولی همان حرف را یک جوری می گویند و پشت یک کار دیگر می کنند. بهتر است بین آنچه به مردم می گویند و عمل می کنند صادق باشند. ما مجبوریم با دنیا صحبت و اختلافاتمان را حل کنیم؛ با حفظ عزت، حکمت و مصلحتی که باید باشد.
نماینده مردم تبریز در مجلس در توضیح سوال خود از وزیر بهداشت از به کارگیری نیروهای انسانی برای مدیریت دانشگاه های علوم پزشکی انتقاد کرد و گفت: کسانی که در بیمارستان یا کلینیکهای خصوصی هستند، نمیتوانند سکاندار خدمات به محرومین باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مسعود پزشکیان در جلسه علنی (سهشنبه 21 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از وزیر بهداشت در خصوص عدم پایبندی به قانون برنامه و تعهد حین اخذ رای در بکارگیری نیروهای انسانی برای مدیریت دانشگاههای منتخب گفت: پیش از جلسه رأی اعتماد وزرای دولت گفتم کسانی که در بیمارستان یا کلینیکهای خصوصی هستند نمیتوانند سکاندار اداره یا سازمانی باشند که خدمت به محرومین جزو اولویتهای آنها است. رهبر معظم انقلاب نیز در فرمایشات خود گفتند باید ساختاری درست کنیم که افراد در آن جز دغدغه درد و بیماری بیماران، دغدغه دیگری نداشته باشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: افرادی که در کلینیکهای بیمارستانهای خصوصی چند صد میلیارد درآمد دارند و مبالغی خارج از تعرفه از بیماران دریافت میکنند نمیتوانند دانشگاههای علوم پزشکی را اداره کنند و به پزشکان توصیه کنند که نباید در بیرون کار کنند. ما باید اول خودمان را اصلاح کنیم و در عمل نشان دهیم تا بتوانیم دیگران را در همین زمینه اقناع کنیم.
پزشکیان در ادامه اظهار داشت: اینکه مدام حرف از انقلاب و شهدا بزنیم و سپس به افراد غنی خدمات ارائه دهیم، درست نیست البته نمیگویم که به این افراد که جزء سرمایههای کشور هستند نباید خدمات ارائه داد اما قصد و هدف حاکمیت ارائه خدمات به محرومین است و انقلابی که ما برای آن خون دادیم چنین تأکید دارد بنابراین استفاده از افرادی که در بالا نام برده شد در سیستم نمیتواند موجب گرهگشایی محرومین شود.
عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با اشاره به اینکه گفته شده افراد با این ویژگیها وجود ندارند، گفت: آدمهای خوب و با همین خصوصیات بسیار فراوان است، متأسفانه مشکل این است که وقتی منافع خودمان در خطر است میخواهیم از افرادی استفاده کنیم که منافع ما را به خطر نیندازند.
وی افزود: وزارت بهداشت باید از افرادی که میتوانند تمام وقت در سیستم فعالیت کنند، استفاده کند چرا که افرادی که خارج از تعرفه از مردم پول میگیرند نمیتوانند داخل سیستم به آنها خدمات ارائه دهند.
دولت اسلامی و انقلابی باید سر همان سفرهای بنشیند که برای مردم پهن کرده است
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: اگر آمار فعالیت این افراد در زمان مدیریت بخشهای خصوصی را با تعهداتی که در بخشهای دولتی داشتند مقایسه کنیم مشخص میشود که چه عملکردی داشته و عملکرد آنها قابل قیاس نیست. افرادی که در بخشهای خصوصی میتوانند برای یک عمل جراحی 20 تا 30 میلیون دریافت کنند، نمیتوانند در محدوده مالی مشخصی این کارها را انجام دهند؛ این افراد نمی توانند از محرومین دفاع کنند.
وی یادآور شد: متأسفانه متخصصینی که در مناطق محروم و روستایی فعالیت میکنند 8 تا 10 میلیون تومان درآمد دارند اما برخی از پزشکان برای یک عمل در شهرها 30 تا 50 میلیون تومان دریافت میکنند. این افراد را چگونه میتوان در سیستم دولتی به صورت شبانهروز فعالیت کنند و به مردم خدمات ارائه کنند؛ باور چنین چیزی قابل پذیرش نیست.
پزشکیان با اشاره به دستور حضرت علی (ع) به مالک گفت: حضرت علی (ع) به مالک گفت «خدا و مردم را یک طرف و خودت و قومت را طرف دیگر قرار بده و بین آنها انصاف کن، اگر غیر از این کار را انجام دهی ظلم کردی و خدا و بندگان خدا با تو دشمن خواهند شد.» ظلم است که حکومت و حاکمیت دو سفره پهن کرده است؛ یکی برای خود و یکی برای مردم. اگر دولت اسلامی و انقلابی است باید سر همان سفرهای بنشیند که برای مردم پهن کرده است. نمیشود با بیمههای تکمیلی و پزشکان آنچنانی قرارداد بسته شود و خدمات دریافت کنند اما وقتی به مردم میرسد بگویند پول نداریم.
عضو فراکسیون مستقلین ولایی تصریح کرد: اگر مسلمان و معتقدیم و حضرت علی (ع) امام ما است، دولت، قوه قضائیه و مجلس از همان سفرههایی که برای مردم پهن کردیم خدمات دریافت کنند نه آن که مجلس یا قوه قضائیه و دولت با بیمارستانهای خصوصی و افرادی که چندین برابر از مردم پول میگیرند قرارداد بندند بعد از مردم بخواهیم از پزشکان دولتی خدمات دریافت کنند یا از پزشکانی که در دولت کار میکنند 30 درصد حقوقشان را به عنوان مالیات دریافت کنیم و بگوییم که این پزشکان حق ندارند حقوق نجومی دریافت کنند اما خودمان در سفره نجومی بگیران مینشینیم و خدمات دریافت میکنیم؛ این انصاف نیست.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است برای اینکه بتوانیم به محرومین خدمات بیشتر ارائه کنیم باید تعداد پزشکان این منطقه را افزایش دهیم. این اقدام نیاز به انجام مقدماتی است، زمانی که وزیر بهداشت و درمان بودیم برای پزشکان مناطق محروم و روستایی 6 میلیون حقوق در نظر گرفتم در صورتی که من وزیر در آن زمان دو میلیون تومان حقوق میگرفتم. متأسفانه بعد از 15 سال پزشکان مناطق محروم و روستایی هنوز 6 میلیون تومان حقوق میگیرند و من بالای 30 میلیون تومان دریافت میکنم.
وی ادامه داد: هیچ پزشکی با این میزان حقوق در مناطق محروم و روستاها خدمت رسانی نمیکند، متأسفانه برای اینکه فرزند عدهای پزشک شوند قانون مینویسیم اما این راهکار درستی نیست، ما اگر پزشکان را تأمین کنیم حتماً در مناطق محروم حاضر و خدمت رسانی میکنند. ما از شهید سلیمانی حرف میزنیم اما همانند وی عمل نمیکنیم، شهید سلیمانی تا آخر به تعهدات خود پایبند بود اما ما وقتی در دانشگاه استاد شدیم و فهمیدیم که میتوانیم درآمد کسب کنیم، از امکانات حسن استفاده یا سوء استفاده کردیم و کلینیکهای تخصصی خصوصی راهاندازی کردیم.
پزشکیان گفت: اگر ما به فکر خون شهدا و محرومین هستیم چرا تا پایان سر این عهد و پیمان خود باقی نماندیم و چرا شبانه روز برای محرومین کار نمی کنیم. متأسفانه با قوانین مجلس، پزشکان را ترغیب میکنیم که بیرون از سیستم دولتی کار کنند، وزارت بهداشت بداند کسانی که در بیرون از سیستم دولتی فعالیت میکنند یا در بخشهای خصوصی سهام دارند نمیتوانند در دانشگاه علوم پزشکی رسم انسانیت و حمایت و ارائه خدمات به فقرا و محرومین را آموزش دهند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه مدیران باید به صورت تمام وقت در سیستم دولتی و دانشگاهها یا بخش خصوصی فعالیت کنند، گفت: زمانی که من وزیر بودم اجازه فعالیت بیرون از سیستم دولتی را به مدیران دانشگاهها ندادم اما از طرف دیگر مدیران و اعضای هیأت علمی را تأمین کردم.
عضو فراکسیون مستقلین ولایی در ادامه افزود: من در انتخابات ریاست جمهوری به آقای رئیسی رأی ندادم اما با تمام وجود میخواهم که آقای رئیسی موفق شود و بتواند پاسخ مشکلات مردم را با عدالت دهد. متأسفانه در دانشگاه دندانپزشکی دانشگاه تهران بالاجبار گفتند که 12 نفر از اعضای هیأت علمی باید بازنشسته شوند چرا با نگاه سیاسی درباره همه چیز تصمیمگیری میشود. ارائه خدمت به مردم چپ و راست نمیشناسد. هر کس که شعار میدهد باید در میدان عمل هم به مردم خدمت کند.
وی در ادامه تأکید کرد: وزیر بهداشت باید در تصمیمهای خود تجدیدنظر کند و به تسویه حسابهای سیاسی خود در دانشگاه پایان دهد. ما باید کاری کنیم که مردمی راضی از بیمارستانهای دولتی بیرون بیایند. در این صورت انقلاب و کشور حفظ میشود اما اگر مردم از کشور و مدیریت آن ناراضی باشند، زدن هر حرف و شعاری بیفایده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه آقای عیناللهی نباید اقداماتی که انجام داده را توجیه کند، افزود: ما در مجلس و قانونگذاری نیز باید به این موضوع توجه داشته باشیم. قصد استیضاح یا دادن کارت زرد به وزیر را ندارم لذا از آقای عیناللهی میخواهم که نسبت به اصلاح وضعیت اقدام کند چرا که آینده بهداشت و درمان با این وضعیت نگران کننده است. ما در زمان وزارت هیچ مدیر و نیروی انسانی که بیرون کار کند را استخدام نکردیم اما الان افرادی وارد سیستم شدند که بیرون و در بخشهای خصوصی کار میکنند لذا اگر این وضعیت تکرار شود مجبور به پیگیری خواهیم شد.
پزشکیان درمورد کتاب «انقلابهای ۱۹۸۹» که تصویر آن روی میزکارش در مجلس منتشر شد میگوید «برای آنها که بخواهند درس بگیرند در تاریخ درسهای بسیاری هست. در سرنوشت دیکتاتورها، تمامیتخواهان و آدمهایی که غیر خودشان هیچکسی را قبول ندارند؛ و در سرنوشت انسانهایی که فکر میکنند عقل مطلقاند و بقیه هیچ، درسهای بسیاری وجود دارد.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از انصاف نیوز، پزشکیان همچنین به انصاف نیوز میگوید: علت سقوط کشورهایی مثل آلمان شرقی، مجارستان، چکسلواکی، رومانی و بلغارستان و… همهاش برای کسانی که میخواهند حکومت کنند، آنها که میخواهند تصمیم بگیرند و سیاستگذاری کنند، درس است؛ یعنی اگر ما بتوانیم تاریخ را درنظر داشته باشیم، میتوانیم تصمیمات درست بگیریم.
چندی پیش انتشار تصویری از میز مسعود پزشکیان -نمایندهی مردم تبریز در مجلس- حواشی در پی داشت. روی میز او کتاب «انقلابهای ۱۹۸۹» به چشم میخورد که به بازخوانی فروپاشی شوروی پرداخته است.
انصاف نیوز از او در مورد این کتاب و چرایی انتخابش پرسیده است که در ادامه میخوانید:
تصویری از میز شما منتشر شد که روی میزتان کیف پول و کتاب و… بود؛ این عکس حواشی داشت.
اولا آن کارتی که آن جلو است، کارت رای است؛ آن آدم و کسانی که ادعای مسلمانی هم دارند، متوجه نیستند کارتی که آنجاست برای دوربین نیست؛ من چون با انگشت رای نمیدهم و با کارت رای میدهم، آن کارت مربوط به شرکت در رایگیریهاست.
در همان عکس کتاب انقلابهای ۱۹۸۹ روی میزتان است؛ کمی از این کتاب بگویید.
در قرآن آمده است «قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ»؛ در گذشته اتفاقاتی افتاده است، بروید و در زمین بگردید و عاقبت تکذیب کنندگان و ظلم کنندگان را ببینید که چه بلایی برسرشان آمد.
علت سقوط کشورهایی مثل آلمان شرقی، مجارستان، چکسلواکی، رومانی و بلغارستان و… همهاش برای کسانی که میخواهند حکومت کنند، آنها که میخواهند تصمیم بگیرند و سیاستگذاری کنند، درس است؛ یعنی اگر ما بتوانیم تاریخ را درنظر داشته باشیم، میتوانیم تصمیمات درست بگیریم.
در زمانهای اضافی در مجلس که عدهای بحث میکنند و عدهای حرف میزنند و لزومی به مشارکت در آنها و گوش دادن به آنها نیست، مینشینم و همین روند تاریخی را مطالعه و بررسی میکنم. بجای اینکه این را نکتهای مثبت بدانند، آقایان انتقاد کردهاند که چه و چه… به هرحال «عقل باید / بیکلاهی عار نیست».
مخاطبان از دو جهت تعجب کردهاند؛ یکی اینکه سوال میکنند که «مگر نمایندگان هم کتاب میخوانند»؟
من نه تنها آن کتاب را خواندهام بلکه خیلی از کتابهای دیگری که مربوط به تاریخ و گذشته است را هم مطالعه کردهام. از جمله «چرا ملتها شکست میخورند»، «جاده باریک آزادی»، قرآن و نهجالبلاغه هم که مدام مقابلم است و مطالعه میکنم؛ کتابهای شهید مطهری و شهید بهشتی را میخوانم. یعنی کار و زندگی ما کتاب خواندن است. اگر تصمیمی میگیریم دلمان میخواهد آگاهانه باشد؛ هم بر مبنای فرهنگ و اعتقاد خودمان باشد و هم با شناخت تاریخ و دنیای اطرافمان.
چنین نیست که ما یک چیزی بخوانیم و چیزهای دیگر را نخوانیم که هرچه آقایان فرمودند بلند شویم و بنشینیم.
نکتهی دومی که برخی از مخاطبان آن عکس طرح کردند این است که چرا آن کتابی که درمورد فروپاشی شوروی است انتخاب شده است؟
کتابی بود که تاریخ شکستهای اتحادیههایی که در منطقه حکومت میکردند را بررسی کرده بود؛ این شکستها عمدتا بخاطر رفتارهای غلط و تمامیتخواهانهای بود که آن احزاب داشتند.حزب کمونیسم در خود لهستان در رایگیری رای نیاورد؛ یعنی همان کارگران به این آدمها رای ندادند. بصورت خیلی غیرقابل باوری در رایگیری که اینها اجازه شکلگیری میدهند، حزب کمونیست ۴ یا ۵ درصد رای میآورد. حتی خودیهایشان به خودشان رای نمیدهند. این درسی است که باید گرفت.
برای آنها که بخواهند درس بگیرند در تاریخ درسهای بسیاری هست. در سرنوشت دیکتاتورها، تمامیتخواهان و آدمهایی که غیر خودشان هیچکسی را قبول ندارند؛ و در سرنوشت انسانهایی که فکر میکنند عقل مطلقاند و بقیه هیچ، درسهای بسیاری وجود دارد.
اشاره کردید به کتاب راه باریک آزادی. چه برداشتی از این کتاب داشتید؟
راه باریک آزادی کتابی مفصل و درواقع ادامهی کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» است. بحث روی جامعه و حاکمیتهاست؛ جوامعی که حکومتهایشان دیکتاتوری است و جوامعی که حکومتی ندارد؛ در دیکتاتوری کشت و کشتار است و در جوامع بیمرز و رها هم کشت و کشتار و عدم هماهنگی است. البته استثنائاتی را هم مثال میزند از حکوکتهایی با رهبرانی سالم. اما در کلان، بحث این است که حاکمیتها و قدرتها گرایش به دیکتاتوری دارند. جوامع هم گرایش به هرج و مرج دارند؛ میگوید مرز بین جامعه با حاکمان و حاکمان با جامعه مرز بسیار باریکی است؛ اگر این مرز را نتوان نگاه داشت بالاخره باعث میشود که حاکمیت شروع کند به دیکتاتوری کردن و تمامیتخواهی و اولیگارشی؛ ولی اگر از آنطرف حکومت ضعیف شود، جامعه از هرجا سر بلند میکند و باعث هرج و مرج و کشت و کشتار و… میشود. بین اینکه نگذاریم در جوامع هر قوم و قبیله و مجموعهای شروع کند به راه بستن و زدن و کشتن و سهمخواهی و از آنطرف هم دولت زیادتر از حد خود حرکت نکند، تعادل بین این دو است که میتواند یک جامعه را در مسیر آزادی حرکت دهد. خلاصهاش این است؛ کشورهای مختلفی را مثال میآورد و نمونهها را میگوید.
به کتاب «چرا ملتها شکست میخورند» هم اشاره کردید؛ نسبت ما با تجربیاتی که در این کتاب تصویر میشود چیست؟ آیا نسبتی بین امروز ما و مواردی که در این کتاب است میبینید؟
بالاخره ما اشتباهات یا اتفاقاتی در کشورمان داریم که شبیه به آنهاست و اگر متوجه و آگاه نباشیم و اگر خود مقام معظم رهبری جلوی این اشتباهات را نگیرند و از طرف دیگر هم جامعه را رها کنند، مشکل پیدا میکنیم. یعنی حاکمیتهایی که تنها یک گروه در آنها حکومت میکند، براساس تجربه و سرنوشتی که این کشورها داشتهاند، عاقبت خوبی ندارند؛ آنها که تصور میکنند که عقل کل هستند و بقیه هیچ، نتیجهی درستی نگرفتهاند؛ در دنیا و در تاریخ، علاوه بر نمونهی شوروی، در «چرا ملتها شکست میخورند» به نمونههای کل دنیا پرداخته شده است.
بحث این است که ملتها اگر بخواهند باشند، از یک طرف باید جوامع پیشرفت کنند و از طرف دیگر حاکمیتها باید به مهار کشیده شوند تا از چارچوبهای قانونی فراتر نروند.
فکر میکنید مسئولین ما چقدر کتاب میخوانند؟ یا چقدر کتابهای خوب و بجایی میخوانند که به درد مدیریت کشور بخورد؟
من تصور میکنم اگر این عزیزان ما -که پیشگامان اعتقادیاند و از اصول و اعتقاد دفاع میکنند و خیلیهایشان باور هم دارند- اگر فقط نامهی امام به مالک اشتر را در مورد حکومتداری بخوانند و آن را بفهمند؛ چون خواندن که کاری ندارد، بین خواندن و فهمیدن و توانستن و اجرا کردن فاصله است. من باورم این است که اگر مسئولین نامهی امام به مالک اشتر را بخوانند و مو به مو به آن عمل کنند، مملکت ما گلستان میشود.
فقط مشکل این است که بخوانند و بفهمند و بتوانند و باور داشته باشند که میتوانند اجرا کنند. چون صرف خواندن دردی را دوا نمیکند. فهمیدن هم بخشی از این فرایند است و کافی نیست و بعد از آن باید توان اجرا و انگیزه و باورش را داشته باشیم. اعتقادم این است که اگر بتوانند چنین کاری کنند این بلاهایی که الان سر مردم میآید خیلیهایشان برطرف خواهد شد.
به نامهی امام به مالک اشاره کردید؛ اما در حوزهی مدیریتی چه کتابهای دیگری را توصیه میکنید به مسئولان؟
کتابهای مدیریتی که فراوان وجود دارد؛ در هر رشتهای رفرنسهای فراوانی هست. من به نامهی امام اشاره کردم به این خاطر که آنچه در آنجا وجود دارد با ساختارهای حکومتی و چارچوبهایی که در دنیا وجود دارد همخوانی دارد.
وقتی رئیس دانشگاه بودم درحال ساخت مرکزی بودیم به نام مرکز مدیریت منطقهای. بنا بود از سراسر دنیا مدیران را دعوت کنیم، و بعد هرکسی میخواست پستی را بگیرد، اول باید این دوره را میدید و بعد در آن پست حاضر میشد. یک آدم صفر کیلومتر را که نمیگذارند مدیر مالی یا مدیر کل و…
ما خیلی وقتها تصور میکنیم اگر فلان آدم را برداریم و آن یکی را بگذاریم مملکت درست میشود؛ مملکت با تعویض آدمها درست نمیشود. مملکت با آموزش و نظارت و دوباره آموزش در چارچوب اینها درست میشود. هرکسی را رها کنید ممکن است تخلف کند، هرکسی را رها کنید حتما اشکال و عیبی دارد و ناظر باید نظارت کند و عیبها را برطرف کند، نه اینکه هر عیبی را پرونده کنند و طرف را حذف کنند. هیچ انسان بیعیبی وجود ندارد. باید تلاش کرد، مدیران را نظارت کرد، ابزار داد و در نظارت اگر راه را انحرافی رفتند، باید اینها را فرستاد دوره تا برگردند و راه درست را بروند.نه اینکه مدام مدیر بگذارند و اشتباه کند و مدیران را عوض کنند که «اشتباه کرده است».
الان این دولت مدیران جوان آورده است، فکر میکنید مشکلی حل میشود؟! هنوز نرسیده در مجلس دارند برای چند وزیر رای استیضاح جمع میکنند. اینگونه که نمیشود مملکت را اداره کرد. یعنی بدیهی است که مدیریت یک علم است و جایگاهها باید بر اساس آموزش اختصاص یابد تا سیستم ارتقا یابد.
فکر میکنید تندروهای اصولگرا بر مبنای کدام منابع مکتوب کشور را اینگونه اداره میکنند؟
باید از خودشان پرسید. من تصور میکنم اگر انسانها کتاب بخوانند انشراح صدر پیدا میکنند. تاریخ، دید انسان را باز میکند. آنها که زیاد کتاب خواندهاند هیچ وقت نمیتوانند بسته فکر کنند. آدمهایی فکر بسته دارند که تجربههای کشورهای دیگر و تاریخ برایشان شفاف نیست. اگر هم خوانده باشند آنگونه که باید درس عبرت نگرفتهاند. اگرنه اگر یکی مطالعه کند و روندها را ببیند قطعا منطقیتر عمل میکند.
حضرت موسی به خداوند میگوید «رب اشرح لی صدری و یسرلی امری» ، یعنی قلب من را باز کن که بتوانم تحمل کنم و با اینها کنار بیایم. در قرآن به رسول خدا میگوید «الم نشرح لک صدرک»، میگوید ما سینهی تو را گشاده کردیم. اینگونه رسول خدا توانست آن اختلافات و سلایق مختلف را کنار هم قرار دهد. اگر ما تصور کنیم کسانیکه مثل ما فکر نمیکنند، با دستور ما خواهند آمد و مثل ما خواهند شد، تصور کاملا اشتباهی است.
اما اگر تصور میکنیم راه ما درست است، کیفیتر و عادلانهتر و موثرتر است، این را باید با روشهای علمی و با پرورش جلو برد، با دستور دادن نمیشود همه را مثل خود کرد. تازه اگر تصور میکنیم خوبیم باید در عمل و رفتار نشان دهیم و به دیگران اجازه دهیم ببینند و درک کنند و وقتی تجربه کردند طرف ما بیایند. الان چرا مردم میخواهند از کشور خارج شوند؟! بالاخره الگویی آنطرف میبینند و این طرف نمیبینند. ما باید کاری کنیم که الگو شویم؛ آدم با امر و نهی و دستور الگو نمیشود. با رفتارهای انسانی، با حرکتهای پیشرفته، با علم و آگاهی و کسب مهارت برای حل مشکلات و رفع موانع میشود به جایی رسید.
مدام میگویند اینگونه نشود، خب بگو چگونه بشود! حالا که قدرت دست شماست اجرا کنید ببینیم چه میکنید؛ ما اصلا مثل آنها دعوا نمیکنیم، بد و بیراه هم نمیگوییم، دعا هم میکنیم موفق شوند، ولی تصور نمیکنم با این راهی که میروند به جایی برسند.
انتهای پیام
نماینده مجلس یازدهم دو موضوع حذف یک جریان سیاسی از صحنه انتخابات و قدرت و نیز طرح مجلس پیرامون فضای مجازی و مجازات استفادهکنندگان از فیلترشکنها را بررسی و آنها را بیثمر و بدون نتیجه عنوان کرد.
مسعود پزشکیان در پیش بینی میزان مشارکت مردم در انتخابات، گفت: فکر می کنم درصد مشارکت پایین خواهد بود حالا هرکسی به هر کاندیدای می خواهد رای بدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به اصل ۷۵ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس اظهار کرد: ۴۰ سال از جمهوری اسلامی میگذرد اما ما هنوز نتوانستیم شاخصهایی برای ارزیابی افراد براساس عدالت و حق تعیین کنیم. بنده معتقدم اگر کشور بخواهد درست شود باید همه در صحنه حضور پیدا کنند، اما با این شرایط امکان حضور همه در صحنه نیست. صلاحیت افراد باید براساس شاخصهای معینی اندازه گیری شود. زمانی که شورای نگهبان افراد را رد میکند شخصیت آنها را خرد میکند. باید صلاحیتها براساس شاخصهایی مبتنی بر عدالت و حق بررسی شود.
+ فیم کامل سخنرانی